Urheilu

Hermopaine kiristyy 21-vuotiaan Jesse Puljujärven ympärillä – "Agentti on mokaamassa hänen ammattilaisuransa"

Jesse Puljujärvi

Pekka Ruissalo

Jääkiekkoilija Jesse Puljujärven sopimustilanne on puhuttanut läpi kesän. Suomalaispelaajalla ei ole edelleenkään sopimusta mihinkään ensi kaudeksi. Puljujärven agentti Markus Lehto vaati jo alkukesästä asiakkaansa kauppaamista toiseen NHL–seuraan.

Edmonton Oilersin uusi GM, kokenut kehäkettu Ken Holland ei kuitenkaan säikähtänyt Lehdon puheita, vaan kuittasi tylysti, ettei hän myy ketään sen vuoksi, että joku haluaa tulla kaupatuksi.

Edmonton Journal–lehden toimittajan Kurt Leavinsin mielestä koko uhkarohkea yritys työntää kokenut GM Holland nurkkaan oli iso virhe Markus Lehdolta.

– Olen saanut tietooni, että Lehdolla ja Oilersin edellisellä GM Peter Chiarellilla oli herrasmiessopimus sen suhteen, miten Puljujärven kanssa toimitaan, mikäli asiat eivät menekään hyvin. Se ei kuitenkaan koskenut GM Hollandia, Leavins paljasti.

Tässä vaiheessa Lehdon olisi pitänyt vetää happea ja miettiä uutta strategiaa. Niin Lehto ei kuitenkaan tehnyt.

– Lehto yliarvioi asiakkaansa markkina–arvon ja yritti ahdistaa koko NHL:n kokeneimman GM:n nurkkaan juuri ennen draftia. Se ei mennyt nappiin, Leavins kirjoittaa.

Leavinsin mukaan Holland on kuin kokenut pokerinpelaaja ja hän näki Lehdon bluffin läpi. Sen alta paljastui suomalaisen kannalta ikävä totuus.

– Kukaan ei ole ajanut rahasäiliöautoa Edmontonin hallin pihalle. Syy on selvä: Puljujärvi ei ole se pelaaja, mitä hänestä odotettiin, Leavins tykitti.

Leavinsin mukaan Puljujärven tilanne on nyt ikävä. Hänen koko ammattilaisuransa on nyt vaarassa.

– Puljujärvellä ei oikeastaan ole vaihtoehtoja. Agentti yritti ajaa 21–vuotiaan asiakkaansa etuja ja hyvä niin jos yritti. Näyttää kuitenkin nyt siltä, että agentti on mokaamassa hänen NHL–sopimuksensa ja kenties jopa koko ammattilaisuran, Leavins linjasi.
Ville Hirvonen.
– Sport Content

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

On puljulla vielä

On puljulla vielä mahdollisuuksia, jos ei sitten änärissä niin Euroopassa. 21v on vielä nuori ja jos ei loukkaannu on uraa jäljellä hyvinkin 15 vuotta. Siinä kerkee vielä, jos vaan jaksaa. Zemppiä puljulle. Hyvä tyyppi ja hyvä pelaaja, ei vain ole onnistunut tuo alkutaival taalaliigassa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat