Puheenaihe

Euroopan kuumin paikka? Suomeen puskee alkavalla viikolla melkoinen helleaalto, lämpöennätyksiä hätyytellään

Leena Koivisto

Sunnuntai on koko maassa lämmin ja aurinkoinen tavallista koleamman heinäkuun jälkeen.

Säämallit lupailevat tulevalle viikolle ennätyshelteitä. Eurooppalaisen säämallin mukaan lämpötilat voivat yltää seuraavana viikonloppuna jopa 36 asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan 30 asteen rajan odotetaan rikkoutuvan jo torstaina Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Luvassa on myös trooppisia öitä, jolloin lämpötila pysyy 20 asteen yläpuolella koko vuorokauden ympäri.

Ennusteiden mukaan Pohjoisessa Suomessa on viikon aikana lämpimämpää kuin esimerkiksi Espanjan Aurinkorannikolla.

Lukemilla hätyytellään viime kesän poikkeuksellisen korkeita helteitä.

Hajanaiset pilvipeitteet voivat paikoin hillitä tukalinta lämpöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (10)

Kommentit

Mitä jos viherhallitus

Mitä jos viherhallitus kokeilisi ensi viikolla taas nostaa niitä pa-veroja, laittaisi tietulleja ja kieltäisi jotain autoiluun liittyvää! Jos se vaikka vähentäisi jälleen helteitä ja ilmat viilenisi?

Ja ottais sen päälle rutkasti

Ja ottais sen päälle rutkasti lisää kehitysmaalaisia elätettäviksi.

Edes hyvällä

Edes hyvällä mielikuvituksella ei pysty yhdistämään hallitusta ja tulevan viikon sääennustetta toisiinsa - vai pystyykö? Jos räyskimiselläsi tarkoitat ilmastonmuutoksen vaatimia muutoksia ihmisten arkielämään, niin nämä ovat vain ja ainoastaan tarpeellisia. Tässä ei nyt voi ajatella yhden ihmisen ruikutuksia, vaan yritetään semmonen pikkuasia hoitaa, kun koko planeetan pitäminen elinkelpoisena ihmiselle. Muita koteja ei ihmiskunnalla ole, kuin tämä sininen planeetta. Tässä ei nyt tehoa se ajatus, että kun ongelmaa ei todeksi usko, niin sitä ei ole olemassa. Minä ainakin haluan lapsilleni ja sukupolville heidän jälkeen taata elävän elinkelpoisen maan, vaikka Sokea Reetta joutuisi maksamaan tietulleja.

(huokaus, sama provo taas)

(huokaus, sama provo taas) Viimeksi halusit kieltää taloyhtiön uima-altaat, saunat ja suihkut, autotallit jne. Minäkin kannatan edelleen asunnoista uuneja, helloja ja mikroja pois: valmiit einesruuat voi syödä kylminä ja maailma pelastuu jo sillä, lämmityslaitteet myös kellettävä, voi pukeutua luonnonvillatuotteisiin. Keksitään taas lisää mielikuvittomia säästöjä kaikki yhdessä, jooko? Suurin osa meitä haluaakin majoittua maakuoppaan ja luoliin syömään itsekasvatettuja perunoita ja nauriita, pukeutua poronnahkaan ja mennä hevosella torille vaihdantataloutta harrastamaan. Ja kai sinun kolme aikuista armeijan käynyttä poikaasi osaa jo pitää huolen itsestään ilman tietulleja? Ihan oikeasti, mieti ensin! Jututhan on ihan teini-ikäisen ilmastopopulistin aivopierulta. Autoilijatko YKSIN Suomessa pelastaa planeetan ilmastonmuutokselta?!?

Voisiko Ränni ilmastokiimansa

Voisiko Ränni ilmastokiimansa huuruissa kertoa lukijoille, miten valtava väkimäärän räjähdys kehitysmaissa palvelee ilmastonmuutosta? Tai miten sen väkimäärän vaeltaminen, vieläpä meille pohjoiseen lämmityksen varassa olevaan maahan, palvelee ilmastonmuutosta? Ja miten olet aikonut vastustaa ja/tai hoitaa sen asian kuntoon?

Yle kertoi juuri tänään miten

Yle kertoi juuri tänään miten Intiassa Chennain yhdeksän miljoonan asukkaan kaupungissa on vesikriisi koska hallitsematon kaupungin kasvu on käytännössä kuluttanut loppuun alueen pohjavesivarannot. Pelkästään Intiassa vesi on loppumassa vuoteen 2020 mennessä kymmenistä kaupungeista. Joukossa ovat Intian suurimpiin lukeutuvat kaupungit Delhi, Bengaluru, Chennai ja Hyderabad https://yle.fi/uutiset/3-10878309. Makean veden ehtyminen on todellinen uhka lähitulevaisuudessa myös monissa muissa Aasian, Lähi-idän ja Afrikan maissa. Jos väestönkasvua ei näissä maanosissa saada hallintaan, tulemme näkemään niin valtavaa ilmastopakolaisuutta ettei Euroopan kantokyky sitä enää kestä. Puhdas vesi on elämisen edellytys, jos sitä ei ole, silloin ainoa vaihtoehto on muuttaa seudulle jossa vettä on saatavilla.

Ja toisaalla mediassa

Ja toisaalla mediassa kerrottiiin Meksikon hallituksen takaisin valtaamasta kaivoksesta, josta louhitaan sähköautojen akkuihin metallia. Siellä nyt vesipula, koska akkumetallien louhimisessa ja jatkokäsittelyssä kuluu vettä niin jumalattomasti. Lisää totuuksia sähköauton saastuttavuudesta on netissä (IL 18.10.-18 ja Kauppalehti 15.12.-18) Mutta eihän ilmastouskovaisten ilmastonmuutoshurmaa saa totuudella pilata!

Yle kertoi netissä 8.7.-19,

Yle kertoi netissä 8.7.-19, että yhden (1) sähköauton akun valmistus kuluttaa pohjavettä 80 000 litraa!!! Foliohatun kanssa tai ilman, olisiko Yle salannut Intian Chennain uutisessa jotain? Sielläkin osataan louhia ja jalostaa litium- ja kobolttivarannot. Eli jos saamme paljon saastuttavia sähköautoja Suomeen, kaupanpäälle tulee miljoona vesipakolaista Intiasta? Kyllä Vihreät osaa!

Yhden olutpullollisen

Yhden olutpullollisen valmistamiseen kuluu 13 litraa puhdasta vettä. Nyt te kaikki varmaan lopetatte kaljan kittaamisen ja alatte säästää meille suomalaisille juomavettä. Ja kun sähköautot halpenee niin taitaa Chilen lapset teiltä äkkiä unohtua.

Suomessa ei ole pulaa

Suomessa ei ole pulaa puhtaasta vedestä joten ei ole mitään syytä sitä säästellä. Nythän oli kyse sellaisista maista joissa väestömäärä ylittää kestävän kulutuksen ja siitä syystä mm. vesivarannot on käytetty lähes loppuun. Eiköhän suurelle osalle Suomalaisista ole myös selvää, ettei sähköautoilla ratkaista ilmasto-ongelmaa. Kotimaista oluttakin voi nyt ja jatkossa juoda ihan hyvällä omallatunnolla!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat