Puheenaihe

Kansanedustaja Juha Mäenpään vieraslaji-puheista alkaa esitutkinta – rikosnimikkeenä kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Kuvituskuva.

Arkisto

Poliisi on päättänyt yhdessä syyttäjäviranomaisten kanssa suorittaa esitutkinnan kansanedustaja Juha Mäenpään (ps) vieraslaji-puheista, kertoo Uusi Suomi.

Lehti kertoo rikosnimikkeenä olevan kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Mäenpää mainitsi kesäkuussa eduskunnan täysistunnossa vieraslajien torjunnan käsittellessään turvapaikanhakijoita ja heidän uskontojaan,

– Täällä hallitusohjelmassa on yksi hyvä kirjaus. Täällä lukee: "Tehostetaan vieraslajien torjuntaa sekä lainsäädännöllä että torjuntatoimenpiteiden rahoitusta lisäämällä." Tämä valitettavasti lukee väärässä kohdassa, Mäenpää sanoi tuolloin.

Esitutkinta on hyvin poikkeuksellinen koskiessaan kansanedustajan eduskunnassa pitämää puhetta. Uuden Suomen mukaan asia siirtyy esitutkinnan jälkeen syyttäjälle ja valtakunnansyyttäjänvirastoon syyteharkintaa varten.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Husut ja Tae:et saa vihapuhua

Husut ja Tae:et saa vihapuhua ja kiihotella niin paljon kuin lystää, ainoastaan kantis on vastuussa sanoistaan ja tässä(kin) tapauksessa en näe mitään loukkaavaa sanoissa. Kyllä on mennyt nopeasti Suomi pilalle.

Juu,tämä se on huvittavaa

Juu,tämä se on huvittavaa kyllä!

Mikä kansaryhmä on

Mikä kansaryhmä on "vieraslaji"? Jos poliisin mielestä: "kaikki perussuomalaiset ovat rasisteja" väite ei ole rikos, sillä "perussuomalaiset" eivät ole kansaryhmä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat