Puheenaihe

MT: Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan koulun joulujuhlaa ei saa järjestää kirkossa

Kuvituskuva.

Sisä-Suomen Lehden arkisto

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen pitää koulun joulujuhlan järjestämistä kirkossa lainvastaisena, uutisoi Maaseudun Tulevaisuus.

Pölösen lausunnon mukaan koulun juhlien järjestäminen kirkossa loukkaa oppilaiden uskonnonvapautta ja yhdenvertaisuutta. Lausunnon perusteissa katsotaan, että koulun joulujuhla on osa opetusta, eikä sitä siksi voida järjestää uskonnollisesti tunnustuksellisena, vaikka halukkaille järjestettäisiinkin vaihtoehtoinen tilaisuus. Juhlat tulee järjestää niin, ettei kukaan joudu vasten tahtoaan osallistumaan itselleen vieraan uskonnon harjoittamiseen.

Pölösen lausunto koski joulujuhlan järjestämistä kouvolalaisessa koulussa. Kouvolan opetuspalvelupäällikön Kim Strömmerin mukaan kaupunki ei ole vielä päättänyt siitä, miten oikeusasiamiehen ratkaisuun reagoidaan. Koulujen joulukirkkoja ei ole ainakaan vielä Kouvolassa peruutettu.

Apulaisoikeusasiamiehen ratkaisu perustui Uskonnottomat Suomessa ry:n kanteluun Kouvolan kaupungin menettelystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (9)

Kommentit

Tämä virkamies ei ole

Tämä virkamies ei ole tehtäviensä tasalla. Eduskunnan perustuslakivaliokunta linjasi tästä asiasta vuonna 2014 päinvastoin. Onko virkamies itse ateisti?

Kyseessä taitaa olla jälleen

Kyseessä taitaa olla jälleen demlan harhainen edustaja, joille kaikki suomalainen ja kristitty toiminta on pahasta. Erään uskontokunnan rukouskutsujen kailotuttaminen koulujen markilla on taas ihan ok näille.

Lukekaapa läpi perustuslaki

Lukekaapa läpi perustuslaki uskonnonvapauden osalta ja uskonnonvapauslaki. Virkamies taisi tehdä kyllä ihan oikean päätöksen. Koomista on, etteivät kansanedustajat, siis meidän lainsäätäjämme, ole itse perehtyneet näihin kyseisiin lakeihin tai sitten muutamat eivät ole ymmärtäneet mitä ovat itse olleet säätämässä. Niin monta a4:sta ne eivät ole ettäkö ajan puutteesta voisi homma olla kiinni.

Eduskunnan oikeusasiamies

Eduskunnan oikeusasiamies Pölönen on ihan oikeassa suunnassa. Minkään uskonnon harjoittaminen ja sen palvontariittien järjestäminen niin kouluopetuksessa kuin koulun juhlissakaan ei saa kuulua koulujen ohjelmaan. Ne olkoon vapaaehtoista puuhastelua vapaa-ajalla niille jotka sellaiseen haluavat omasta vapaasta tahdostaan osallistua. Ei siis edes silloinkaan pakotettuja. // Objektiivinen ja tiedollinen opetus uskontojen uskomusmaailmoista ja niiden piirissä harjoitettavista palvontamenoista on eri asia ja jossakin määrin toivottavaakin. Kuitenkin suhteutettuna ja priorisoituna muihin opetettaviin, vielä tärkeämpiin asioihin.

Tällaisesta joulujuhlasta on

Tällaisesta joulujuhlasta on kyse. Joulujuhla kirkossa kiellettiin, kouvolalaiskoulun opettaja helpottui: ”Vahvasti uskonnollinen tapahtuma” https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006302950.html

mikä olis paikka jossa voisi

mikä olis paikka jossa voisi järjestää tätä joulujuhlaa etei kellekkään tulis paha mieli.Korvatunturi?

Rane kyselee mikä olis sopiva

Rane kyselee mikä olis sopiva paikka kenenkään pahastumatta järjestää joulujuhla. Oisko koulu?

:-)

Miksi joulujuhlan pitopaikka

Miksi joulujuhlan pitopaikka on niin tunteita herättävä? Jos joulujuhlaa ei halua viettää kirkossa, niin miksi yleensä viettää joulua? Jouluhan on kristillinen, Jeesuksen syntymäjuhla. Jos sitä ei hyväksy, miksi viettää joulua lainkaan?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat