Puheenaihe

Yle: Säätytalon neuvottelut ohi, Uudenmaan eristys ja ravintolasulut esillä

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on alkuvuoden aikana tuonut paljon näkyvyyttä tamperelaiselle Uhana Designille.

Laura Kotila | valtioneuvoston kanslia

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla Säätytalossa käydyt neuvottelut puoluejohtajien kanssa ovat päättyneet. Ylen uutisen mukaan hallituksella on nyt kaikkien eduskuntapuolueiden tuki uusille lisärajoituksille koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

Uusina rajoittamistoimenpiteinä ovat olleet esillä ravintoloiden ja yökerhojen aukioloajat. Lisäksi hallitus käy Ylen uutisen mukaan läpi liikkumisrajoituksia erityisesti Uudellamaalla, joka on epidemia-alueen keskus.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo, että valmiuslaki ei anna välineitä sulkea ravintoloita, mutta asiaa valmistellaan normaalin lainsäädännön puitteissa. Lindtmanin mukaan asiassa edetään nopeasti, ihanneaikataulu olisi se, että hallituksella olisi esityksiä annettavana 25. maaliskuuta.

Juttua korjattu 24.3.2020 kello 15.07: korjattu viimeisen lauseen päivämäärä 24. maaliskuuta oikeaksi eli 25. maaliskuuta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Korona sulkee nyt kokonaisen ravintolaketjun – HOK-Elanto laittaa kiinni kaikki ravintolansa, näin 800 työntekijälle käy18.3.2020 12.00
Pääministeri Sanna Marin Twitterissä: "Myös liikkumisen rajoittaminen on valmistelussa"23.3.2020 12.07

Kommentit (6)

Kommentit

Haloslais-vasemmistolainen

Haloslais-vasemmistolainen perustuslakimme ei taida antaa riittävää liikkumavaraa kriisitilanteiden vaatimiin toimiin? Tämä on tullut nyt yllätyksenä myös niille puolueille, jotka olivat "maailmaa halien" aikoinaan sitä säätämässä. Eräät viisastelevat vasemmistolaisproffat kyllä edellyttäisivät lisäselvityksiä erinäisistä ihmisoikeuksia koskevista tekijöistä ja valtakunnan 1.-lehti estäisi kriittisen keskustelun vielä siinäkin vaiheessa, kun Godzilla tarpoisi jo Lauttasaaressa keskustaa kohden...

Ehkä nyt on kuitenkin tarpeen

Ehkä nyt on kuitenkin tarpeen ja paikallaan mennä lakien mukaan eli ihan "cérémonie protocolaire" eikä anneta diktatuurille edes pikkusormea. Voi nimittäin olla ettei sitä saada enää takaisin ja joka tapauksessa seuraavalla kerralla kynnys olisi matalampi erilaisiin rajoitustoimiin. Silloin poikkeusvaltuuksien väärinkäyttö on myös houkuttelevampaa, ihan vaikkapa vain erimielisiä vastaan.

Usein olen Myyryläisen kanssa

Usein olen Myyryläisen kanssa asioista eri mieltä ollut, mutta nyt allekirjoitan täysin. Täsmälleen näin!

Kannattaako olla nytkään?

Kannattaako olla nytkään? Vihervasemmistolle ja sen anarkialle on kaikki normaalista laista poikkeavat toimenpiteet iso järkytys! Ollut aina, koska se vie vasemmiston anarkialta pohjaa pois heikentäen heidän tyypillistä vaikutusmahdollisuuta? Sen vuoksi mm. Marin ja Andersson vastustivat aluksi poikkeuslain käyttöönottoa, joutuivat kuitenkin taipumaan muiden puolueiden edessä!

Jep. Ainakin IS:n ja IL:n

Jep. Ainakin IS:n ja IL:n sensuuri ja suodattimet estävät kaiken kritiikin esittämisen. Iltalehteen on tullut useampikin 24h bänni, kerran tuli viikon bänni.

Mökkimurtautujien hullut

Mökkimurtautujien hullut päivät alkaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat