Mainos: Kennel-Rehu Oy

Koirien pakastelihoja omalle kylälle toimitettuna

Marika Alangon kahdeksan aktiivisen koiran lauma syö paljon lihaa. Lihat koirillensa Alanko hakee Kennel-Rehun pakasteautolta, joka ajaa omalle kylälle noin kerran kuukaudessa. Pysähdyspaikat löytyvät Ilmajoen lisäksi muun muassa Alajärveltä, Jalasjärveltä, Jurvasta, Kauhajoelta, Kurikasta, Lapualta, Seinäjoelta, Teuvasta sekä Ylistarolta.

- Joskus tuntuu, että koiramme syövät monipuolisemmin kuin me itse, miettii ilmajokelainen Marika Alanko.

Mainos | Ilmajokelaisen Marika Alangon kahdeksan koiran laumaan kuuluvat lyhytkarvaiset saksanseisojat Kerttu, Guess, Rocky ja Sulo, jackrussellterrierit Sulo ja Mahis, saksanpaimenkoira Lexi ja monirotuinen Lilo. Lisäksi Guessillä on tammikuun lopussa syntynyt viiden pennun pentue hoidettavanaan.

Marika Alanko on innokas kanakoiraharrastaja. Harrastus on tarttunut jo nuorelta iältä, kun Alanko on käynyt isänsä mukana metsällä. Saksanseisojat toimivat lintukoirina, noutajina ja pienpetojen pintapyynnissä. Russell Mahiksen kanssa harrastetaan pääsääntöisesti luolakoiratoimintaa. Jos koirat eivät ole metsällä tai töissä, niin niiden kanssa lenkkeillään, pyöräillään ja kesäisin uidaan paljon. Koirien kanssa käydään myös näyttelyissä.

Marika Alangon koiralauma viettää aktiivista elämää ympäri vuoden. 

Marika Alangon koirat ovatkin ympäri vuoden aktiivisessa käytössä olevia työkoiria, jotka tarvitsevat energiapitoista ja tuhtia ruokaa.

– Tutustuin Kennel-Rehuun pari kolme vuotta sitten. Kuulin kaverilta Kennel-Rehusta, ja löysin yrityksen netistä. Syötin aiemminkin lihaa koirilleni, mutta Kennel-Rehulta saa isompia satseja kerralla. Se on vaan niin kätevää kliksutella tilaus netistä, ja hakea tilaus autolta. Pysäkkinouto on tosi kätevä, sillä pakasteautolta on lyhyt matka kuljettaa se isompikin tilaus omaan autoon, Alanko tuumaa.

– Kennel-Rehun tuotevalikoima on laaja ja hyvä, ja tuotteiden hinta on erittäinkin sopiva. Raha ei ratkaise koirien ruokinnassa, mutta jos laadukasta ruokaa saa edullisesti, niin totta kai se on hyvä asia.

– Tykkään myöskin Kennel-Rehun kotimaisuudesta, kun tietää että tuotteet ovat puhtaita ja tutkittuja ja täällä Suomessa valmistettu. Ja tietenkin se, että tuo työtä kotimaahan.

Mahiksen ateria sisältää tänään jauhelihaa, täysravintonappuloita ja kermaviiliä.

Koirat tottuneet vaihtelevuuteen

Marika Alanko tuo koiriensa ruokintaan vaihtelevuutta. Toisella aterialla kuppeihin laitetaan energiapitoista aktiivisen koiran ruokanappulaa sekä lihaa, toisella kerralla kupissa saattaa olla pelkästään jauhelihaa.

– Kennel-Rehun tuotteiden pakkauskoot on hyvät, varsinkin kun koiria on paljon. Kahden kilon suurpakkauksesta saa koko porukalle aterian kerralla, ja pienemmistä, 500 gramman pakkauksista saa tasattua sopivia annoksia esimerkiksi nappula-aterian joukkoon.

Koirat Kerttu, Guess, Kirppu, Mahis ja Sulo hyötyvät monipuolisesta liikunnasta ja ruokavaliosta.

Koirien ruokinta ei juurikaan eroa metsästyskauden ulkopuolella verrattuna työkauteen. Hän kuitenkin seuraa koirien aktiivisuutta ja säätää ruokintaa sen mukaisesti.

Esimerkiksi kesähelteillä ei koiratkaan liiku yhtä paljon, joten silloin kuppiin laitetaan vähän kevyempää evästä. Työkausina ruoka on rasvaisempaa, eli energiapitoisempaa, jotta koirat jaksavat työskennellä.

– Meillä koirat pidetään hyvässä lihaskunnossa ympäri vuoden. Mielestäni mitä paremmassa kunnossa koira on työkauden alkaessa, sitä paremmin ja nopeammin kausi starttaa. Ruoan energiapitoisuutta säädän vaihtelemalla tuhdimpaa tai kevyempää lihaa.

– Lihalla ruokkiminen jakaa mielipiteitä, eikä kaikki varmasti sovi kaikille, mutta mä olen kokenut tämän meillä toimivaksi. Olen aina antanut lihat raakana, ja koirien vatsat toimii ja ne sietävät hyvin myös ruokien vaihtelua.

Kennel-Rehun rekka toimittaa asiakastilaukset omalle kylälle noin kerran kuukaudessa.

Koirien raakaruokaa jo vuodesta 1976

Kennel-Rehu Oy:llä raakalihojen valmistaminen ja jälleenmyynti aloitettiin Pyhtään Siltakylässä jo vuonna 1976. Yrityksen perustaja Seppo Riihimäki ruokki omia koiriaan raa’alla jauhelihalla ja kysyntä tuotteille lähti kasvamaan aluksi oman harrasteporukan kautta. Kennel-Rehu perustettiin vastaamaan tähän luonnollisesti syntyneeseen kysyntään.

Nyt yritys toimii jo toisessa sukupolvessa Mikael Riihimäen johdolla. Toimintaperiaate ei ole vuosien varrella muuttunut: Yritys valmistaa puhtaista, suomalaisista raaka-aineista raakalihapakasteita lemmikeille. Tuotteet valmistetaan tarkan valvonnan alla, kylmäketjusta tarkkaan huolehtien, ja myydään edulliseen hintaan suoraan kuluttajille ilman välikäsiä.

Kennel-Rehun tuotteille on myönnetty Avainlippumerkki. Tuotannossa on käytössä automatiikkaa, mutta suurimman osan raaka-aineiden käsittelystä, valmistuksesta ja pakkaamisesta tekevät ihmiset. Samaa tarkkuutta laadun ja kylmäketjun katkeamattomuuden kanssa noudatetaan koko tuotteen elinkaaren ajan: raaka-ainehankinnoista tuotteiden säilytykseen ja valmistukseen, nopeaan pakastamiseen sekä toimitukseen asiakkaille.

Marikan top 3 -tuotteet Kennel-Rehulta

1. Jauhettu lohi. Tätä on melkeinpä aina tilauksella. Uskon että lohen rasva on hyväksi karvalle ja iholle.

2. Kalkkunan jauheliha. Ei ihan niin rasvainen vaihtoehto, sopii hyvin sekoitettavaksi myös sen rasvaisemman nappulan kanssa.

3. Sika-nautajauheliha. Sisältää enemmän rasvaa.

Kennel-Rehu Oy

Miten tilaus ja nouto pysäkiltä toimivat?

– Tarkista ajoaikataulu osoitteesta www.kennelrehu.fi/pysäkit.

– Tee tilaus verkkokauppatilauksena tai tarvittaessa puhelimitse. Valitse tilaukselle sinulle parhaiten sopiva noutopysäkki ja noutoaika ja maksa tilaus. Seinäjoen alueella tilaus tulee olla tehtynä toimitusta edeltävänä päivänä klo 12.00 mennessä.

– Pakasteauton aikataulut muistuttavat bussiaikatauluja: ilmoitettu kellonaika kertoo auton poislähtöajan. Auto saapuu pysäkille 15–30 minuuttia aiemmin. Tule siis ajoissa paikalle, jotta auto pysyy aikataulussaan.

– Tuotteet, tilaus- ja toimitusohjeet sekä paljon hyödyllistä tietoa koirien liharuokintaan liittyen löydät osoitteesta www.kennelrehu.fi.

Tuoreet ja puhtaat kotimaiset lihatuotteet lemmikeille!

Kennel-Rehu Oy valmistaa suomalaisista puhtaista raaka-aineista lisäaineettomia lihatuotteita lemmikeille. Yrityksen toimitilat ja tehdas sijaitsevat Pyhtään Siltakylässä. Kennel-Rehu on Ruokaviraston valvoma tuotantolaitos, joka takaa tuotantotilojen asianmukaisuuden ja tuotteiden turvallisuuden koirasi parhaaksi.

Voit asioida tehtaanmyymälässä Pyhtään Siltakylässä tai tilata verkkokaupastamme ja noutaa ostokset ympäri Suomen kiertävästä koiranruoka-autostamme!

www.kennelrehu.fi

facebook.com/kennelrehuoy

instagram.com/kennelrehu