Kolumni: Nuorten miesten esiinmarssi

Vierasblogi

Seinäjoen Jalkapallokerholla (SJK) oli työntäyteinen viikonloppu kun edustusjoukkue ja kaikki kolme akatemiajoukkuetta (U23, U20 ja U17) pelasivat tärkeistä pisteistä Wallsport Areenalla.

Miesten Ykköseen viime kauden päätteeksi noussut SJK-Akatemia (U23) kohtasi Ykkösen Cupin ottelussa Pietarsaaren Jaron. Selkeänä ennakkosuosikkina FF Jaro johti ensimmäisen jakson päätteeksi ottelua jo 0-2. Moni ajatteli varmasti, että vierasjoukkue heiluttaa tahtipuikkoa myös toisella jaksolla, mutta toisin kävi. SJK puolusti kurinalaisesti koko nuoren joukkueen voimin ja teki harvoista paikoistaan maalit ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Ottelu päättyi 2-2. Suoritus oli huikea koko joukkueelta ja sen voi kiteyttää SJK:n sloganiin: ’Me ei luovuteta koskaan’.

A- ja B-nuoret (U20 ja U17) aloittivat viikonloppuna myös omien sarjojensa SM-karsinnat. B-nuoret kohtasi lauantaina KPV:n, jonka SJK voitti 3-1 lukemin. Sunnuntaina A-nuoret (U20) kohtasi FC Hongan. Tuon ottelun SJK voitti 5-1. Yksi kahdessa joukkueessa viikonloppuna raatanut pelaaja on Jyri Kiuru, joka harjoittelee SJK:n edustusjoukkueen mukana, pelasi Ykkösen Cupissa, tullen vaihdosta sisään toisen puoliajan loppupuolella sekä oli avauksessa sunnuntaina A-nuorten SM-karsinta-avauksessa Honkaa vastaan. Tuloksena oli alustus Ykkösen Cupissa yhteen maaliin ja hattutemppu sunnuntaina Hongan verkkoon.

Viikonlopun suurin huomio kohdistui varmasti SJK:n edustusjoukkueen otteluun FC Hakaa vastaan, joka päättyi Hakan voittoon 1-3. Tulos ei ollut mustakultaisten lasien takaa varmastikaan mieluisa, mutta positiivistakin ottelusta löytyi. Otsikkoa myötäillen voi sanoa, että iloisinta pelissä oli huomata nuorten miesten kyvyn pärjätä hyvin Veikkausliigan tasolla. Tässä ottelussa SJK:n nuoret, Daniel Håkans ja Joonas Lepistö, näyttivät että taso riittää mainiosti jo Veikkausliigaankin.

Vaikkakin jutussa on muutama pelaaja mainittu jopa nimeltä niin heidän lisäkseen meillä on akatemiajoukkueissamme useita kymmeniä nuoria miehiä, joiden esiinmarssi on jo alkanut.

Kommentoi