Etsitään superihmistä

Riina Haapala

Luin pari päivää sitten jutun, jossa kerrottiin, että eräässä kaupungissa on päätetty korottaa rakennusalan ammattilaisten palkkoja. Kunnalla ei ole tässä kohtaa merkitystä.

Kyseisellä kaupungilla on ollut ongelmia saada rekrytoitua kokeneita ammattilaisia. Jutussa todetaan, että nuoria olisi ollut helpompi saada, mutta rakennushankkeet ovat hyvin vaativia. Sitä paitsi nuoria joutuisi kouluttamaan ja siitä ei ole hyötyä, koska yksityiset toimijat rekrytoivat kaupungin kouluttamia osaajia. Nuoret, kiittämättömät lurjukset, jotka menevät sinne, mistä saa enemmän rahaa.

Joskus on ollut tapana sanoa, että valtion leipä on pitkä ja kapea. Kunnillakin on ollut jos jonkinlaisia suojatyöpaikkoja. Kun kunnat ja valtion organisaatiot yhä enenevissä määrin käyvät yt-neuvotteluja, leipä on enää kapea.

Ja sitten vielä ihmetellään, miksi nuoret ovat epälojaaleja työntekijöitä, kun vaihtavat työpaikkaa.

Nuorilla työntekijöillä pitäisi olla iästään huolimatta vuosien kokemus ja osaaminen. Kouluttaa ei viitsitä, kun se on liian vaivalloista.

Tokihan uuden työntekijän perehdyttäminen vie oman aikansa. Nuoret eivät kuitenkaan koskaan voi olla niitä haluttuja ammattilaisia, jos heille ei anneta mahdollisuutta kokeilla ja kouluttautua. Harva koulunpenkiltä tullut osaa heti kaikkea eikä se ole tarkoituskaan. Jos bonuksena työpaikalla on vielä joku (tai useampi), joka sanoo, että kun näin on aina tehty, ei ole ihme, että paikan vaihtaminen voi houkuttaa.

Sukupolvenvaihdos on odotettavissa myös Seinäjoen johdossa. Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki jää eläkkeelle syyskuussa. Viime vuonna nuorennusleikkaus kävi jo rahoitusjohtajan paikalla, kun vuodesta 1981 Seinäjoen kassaa vartioinut Aaro Honkola jäi eläkkeelle ja tilalle valittiin yli kymmenen vuotta nuorempi Mika Itänen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu