Adolf Hitlerin podcast

Toni Hinkka

Asian esittämiselle on nykyään monia tapoja ja kanavia. Niin monia, että ei kukaan voi kokeilla, saati hallita niitä kaikkia. Ei sisällön tuottajana eikä sisällön hyödyntäjänä. On vaikea valita sanoja, kun en oikein tiedä puhuako lukijasta, katsojasta vai kuuntelijasta.

Johtajien, vaikuttajien ja asiantuntijoiden pitäisi nykyään kyetä viestimään tavoilla, joita heidän kohderyhmänsä suosivat. Kohderyhmää ovat oman organisaation lisäksi myös asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Mahdollisesti koko kansa.

Tavat ovat pirstaloituneet teknisesti ja medioittain. Minunkin sana-, kuva- ja äänituotoksiani julkaistaan yli kahdessakymmenessä lehdessä ja sosiaalisen median kanavat vielä päälle. Sisällön järkeilyn ja tuottamisen lisäksi energiaa vievät jakelun pohdinta ja toteuttaminen.

Liian monimutkaista, ajattelevat varmaan monet. Vaan jos et näe opettelun vaivaa, ei sanasi saavuta kohdettaan. Kilpailijasi tai jopa vastustajasi saa viestinsä perille ja sinä jäät altavastaajaksi. He, jotka viestivät monikanavaisemmin, voittavat vaikka heidän sanomansa olisi paljon sinua huonompi.

Tiesitkö, että Hitler käytti ensimmäisinä maailmassa laadukkaita mikrofonia ja kaiuttimia.

Näin hänen sanomansa tavoitti ja tuli ymmärretyksi kerralla aukiolliselle kansaa, kun kilpailijat tulivat kuulluksi vain kouralliselle. Nykyäänkin taitavampi ja monipuolisempi median käyttäjä saa posketonta kilpailuetua sanomalleen.

Vaikuttamisessa tunne on paljon varsinaista asiasisältöä voimakkaampi tekijä. Kannattaa viestiä tavalla, jolla saa luontaisesti parhaiten tunteensa esiin.

Itse olen kirjoittanut kolumneja ja blogeja kymmenisen vuotta. Videoita olen tehnyt pari vuotta. Podcasteja olen tehnyt nyt viikon.

Video on näistä minulle selkeästi vaikein, koska siinä pitää samanaikaisesti huolehtia tekstistä, äänestä ja kuvasta. Myös editointi vie eniten aikaa. Ehkä kymmenkertainen työmäärä podcastiin verrattuna.

Viikon kokemuksen perusteella podcast vaikuttaa minulle helpoimmalta. Nauhuri vain päälle ja juttelen asioista, joista olen tottunut puhumaan liveyleisölle jo muutenkin. Siinä tunnekin tuntuu välittyvän kaikkein helpoiten. Jännä nähdä, mitä mieltä yleisö on.

Toni Hinkka

Kirjoittajan podcasteja julkaistaan myös tämän lehden nettisivuilla (katso alla).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomien ilmestyminen on tauolla toistaiseksi
 2. Hyvinvointi: Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 3. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 4. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 5. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 6. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 7. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 8. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 9. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 10. Tuusulan asuntomessut: Asuntomessut on rakentamisen ajankuva – Tuusulan Lahelanrinteellä oli kunnia avata messujen 50 vuoden historia
 11. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 12. Tuusulan asuntomessut: Esteettömyys saa kiitosta: vammaisneuvosto testasi messualueen
 13. Tuusulan asuntomessut: Kortteli tuo sukupolvet yhteen: messujen innovaatioihin kuuluvat muun muassa Toiveiden kortteli ja kotimaiset älylukot
 14. Tuusulan asuntomessut: ”Jos nyt sauna olisi” – Antti Kaikkosesta on muovautunut kätevä remonttireiska
 15. Kesäkuvakisa käy kuumana – Vielä kaksi viikkoa aikaa osallistua ja voittaa liput Heurekaan!

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Keskisuomalainen mukaan e-urheiluun – yhteistyö alkoi KOVA Esportsin taustayhtiön kanssa
 2. Ystävä: Michael Schumacherin toipuminen edennyt – katsoivat Saksan GP-kisan yhdessä televisiosta
 3. Anna otti 16-vuotiaana ison askeleen kohti itsenäistä elämää – oppilaitoksen asuntolasta tuli toinen koti, jossa yksi päivittäinen rutiini on ylitse muiden
 4. Lidlin 0,99 euron uutuusoluesta tuli kuin tulikin hitti – "Päässyt loppumaan hetkellisesti"
 5. Eurodance jää pois – Vauhtiajot 2017 luottaa kotimaiseen musiikkiin
 6. Suomi voitti salibandyn MM-kultaa ennätysyleisön edessä
 7. Komea feikkimies houkuttaa keski-ikäistä, yksinäistä naista netissä – "Sotilas, lääkäri, insinööri tai esimerkiksi öljynporauslautalla työskentelevä"
 8. Mätkäistäänkö Kehä III:n ulkopuolelta töihin ajavalle 130 euron kuukausittainen lisälasku? – Kansanedustaja laski ruuhkamaksujen vaikutukset "pendelöijille"
 9. Aki Palsanmäki huutokauppaa näitä Silja Linen laivojen palasia – kiinnostaisiko simpukkalamppu?
 10. "Ihanaa, että Kertusta jäi tällainen muisto maailmaan" – Annika Pakkasen keskostyttö eli lyhyen elämän, hänen aloittamansa buumi tuo nyt turvaa, toivoa ja lohtua tuhansille
 11. Kuluttaja paljastaa taas: 400 euron Garmin-urheilukellon verrokin saa reilulla 100 eurolla
 12. Ilpo Kaikkosella mielenkiintoinen kohtaaminen Antti Tuiskun kanssa
 13. Jaatko sinäkin löytötavaroista kuvia sosiaalisessa mediassa? Poliisilta tärkeä varoitus ja ohjeistus
 14. Fani ihmetteli Sami Hedbergin vitsiä kaksi vuotta ennen kuin kuuli totuuden – "Tuli vähän paha fiilis tyypin puolesta"
 15. Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle on nimetty uusi metsäneuvosto

Näytä lisää