Nyt se aukeaa

Riina Haapala

No nyt! Johan sitä on odotettukin. Kuka innoissaan, kuka kauhuissaan. Ai mitä? No Ideaparkin aukeamista tietenkin.

Huomenna se nimittäin tapahtuu.

Kauppajoupin alue on ollut Seinäjoella kestopuheenaihe. Siitä kirjoitettiin jo Seinäjoen Sanomien ensimmäisessä numerossa vuonna 2008. Projektin nimi tosin on ehtinyt vaihtua matkan varrella moneen kertaan. Ensin piti tulla 120 000 kerrosneliön ostos- ja viihdekeskus, nimeltään Lakeuden Ankkuri. Sen piti olla käytössä vuonna 2011. Hanke siirtyi ja siirtyi, kunnes kesäkuussa 2017 se haudattiin kokonaan.

Sukari-konserni oli kiinnostunut alueesta jo vuonna 2016. Esisopimus solmittiin syksyllä 2017. Sen jälkeen tahti onkin ollut nopea. Ideaparkin rakentaminen aloitettiin keväällä 2018, siis vain puolisentoista vuotta sitten. Nyt avataan kauppakeskus, jossa vuokrattavaa pinta-alaa on noin 63 000 neliömetriä.

Kiinnostus kauppakeskusta kohtaan on ollut valtavaa. Jokainen Ideaparkkiin liittyvä uutinen herättää keskustelua. Osa on puolesta, osa vastaan, mutta jokaisella on jonkinlainen mielipide. Varmaa kuitenkin on se, että viikonloppuna riittää tungosta. Toivo Sukari totesi eräässä haastattelussa, että Seinäjoen Ideaparkkiin tullaan autojen lisäksi traktoreilla, puimureilla ja rollaattoreilla. Humoristisen heiton takana piilee totuuden siemen. On tuskin sattumaa, että Vesa Keskinen aikoo myydä Tuurissa halpaa bensaa ja avaa kauppaansa lapsille suunnatun sisäleikkipuiston 14. marraskuuta.

Aina uutta avatessa eletään ensin kuherruskautta. Kuinka kauan se kestää, riippuu asiakkaista. Selvää on, etteivät yrittäjät niin Ideaparkissa kuin Seinäjoen keskustassakaan voi jäädä laakereilleen lepäämään. On aivan sama, kuinka monta kymmentä, sataa tai tuhatta ihmistä kulkee päivän aikana liikkeen ohi, jos yksikään heistä ei osta mitään. Fakta on, että Ideapark on rakennettu eikä sitä taideta ihan heti lähteä purkamaan. Se, kuka pärjää jatkossa, riippuu meistä kuluttajista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu