Pienikin ele tekee hyvän mielen

Riina Haapala

Seinäjoen kaupunki aloitti viime viikolla hyvinpitely-kampanjan. Idea on hyvin yksinkertainen: tee jotain kivaa ja kerro siitä sosiaalisessa mediassa. Kampanja lanseerattiin sopivasti Provinssi-viikonlopulle ja somesta saattoi bongata kuvia siitä, kuinka pussattiin kaveria tai otettiin mukaan ylimääräinen pressu, kun kaveri kuitenkin sen unohtaa.

Arkipäiväisten hyvien tekojen ei tarvitse olla mitään ihmeellistä: jo pelkkä hymyily voi riittää. Se, että sanoo kaupan kassalle hei, tuo paremman mielen kummallekin. Bussikuskiakin voi tervehtiä ja keskiovesta ulos lähtiessäkin huikata kiitoksen eikä vain perisuomalaiseen tapaan luikkia pakoon ettei vahingossakaan joudu puhumaan ihmisille.

Seinäjoki on markkinoinnissaan ja kampanjoinnissaan halunnut erityisesti viimeisen vuoden aikana nostaa esiin positiivisuutta. Vähän hullunrohkeutta julistautumalla avaruuden pääkaupungiksi ja hieman itseironiaa, kun tilaa riittää. Siinä mielessä tuore kampanja on luonnollinen jatkumo.

Tokihan niihin pieniin hyviin tekoihin kannustaa se palkinto. On itse asiassa melko veikeä veto muuttaa Jussipaidan salmiakkikuviot sydämiksi. Paitoja on ehditty jo kaupungilta kysellä, mutta niitä ei voi ostaa. Näppärimmillä puikot suihkivat jo uudella kuviolla varustettuja paitoja.

Hyvää voi tehdä monella tavalla. Se voi olla ilmaista tai oman ajan, rahan tai tavaran lahjoittamista. Tällä viikolla alkoi jo perinteeksi muodostunut koulureppukeräys: vähävaraisten perheiden lapsille kerätään uusia koulureppuja. Parinkympin koulureppu on keski- ja hyvätuloiselle pieni raha, mutta jos tulot ovat kuukaudessa vain muutamia satasia, se on iso summa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.