Mikä on naisen euro pelikentillä?

toimitus

Suomea arvostetaan tasa-arvoisena yhteiskuntana, ja naisten ja miesten euroa pidetään samansuuruisina. SM-tason urheilussa tilanne on kuitenkin kaikkea muuta kuin tasa-arvoinen. Oli kyseessä mikä laji tahansa, yhä edelleen naiset tulevat kaukana miesten takana. Naisjoukkueiden budjetit ovat kautta linjan pienempiä, sponsoritulot vähäisempiä ja myös pelaajille maksettavat palkkiot jäävät kauaksi miesten vastaavista.

Miksi näin? Onko naisten urheilu jotenkin vähempiarvoista tai vähemmän viihdyttävää kuin miesten? Ovatko naiset urheilijoina huonompia kuin miehet? Tuskinpa sentään. Eikö asialle pitäisi tehdä jotakin?

Minut on palkattu Nurmon Jymyn lentopallon myynti- ja markkinointipäälliköksi. Tärkein tehtäväni on saada Pohjanmaan yritykset innostumaan naisten urheilun kehittämisestä, ja houkutella heidät mukaan JymyVolleyn naisten liigajoukkueen tukijoiksi. Kylmä totuus kun on, että ilman taloudellisia panostuksia ja kunnossa olevia taustoja ei maan korkeimmalla sarjatasolla voi menestyä. Menestyminen taas on JymyVolleyn tavoitteista se kirkkain.

Kun taustat ovat kunnossa, voi joukkue keskittyä siihen, mitä se osaa parhaiten eli harjoittelemiseen ja pelaamiseen.

Ja voittamiseen.

JymyVolleyn ensi kauden liigajoukkue alkaa olla pikkuhiljaa kasassa. Tänä vuonna joukkueeseen on nostettu kokeneempien haastajiksi viisi nuorta tulevaisuuden tähteä. Viisikosta neljä on Nurmon Jymyn omia kasvatteja, viides heistä tulee naapurikunnasta, Kuortaneelta. Yksi kasvattajaseuran ajatuksista on tuoda juniorit riittävän ajoissa mukaan kovatahtiseen ja -tasoiseen liigaympäristöön. Vain riittävän kovassa seurassa noustaan huipulle, ehkä jopa maajoukkueeseen asti. JymyVolleyn sinisen pelipaidan päälleen pukiessaan 16-17-vuotiaat ottavat huiman askeleen eteenpäin omalla pelaajapolullaan.

Tulevalla kaudella JymyVolley haluaa tarjota kaikille yhteistyökumppaneilleen elämyksiä, kokemuksia ja vahvan fiiliksen siitä, että todellakin kannatti lähteä mukaan joukkueen tukijaksi ja taustavoimaksi. Olemme uudistaneet ottelukonseptia. Ensi kaudella tarjoamme tukijoille mahdollisuuden olla osana näyttävää, jännittävää ja mieleenpainuvaa ottelutapahtumaa. Iltapuhtee Nurmohallilla ei ole enää pelkkä lentopallo-ottelu vaan tapahtumakokonaisuus, jonka sisältöön tukijat pääsevät antamaan omia ideoitaan.

Yhteistyökumppanit saavat hallilta oman ”aition”, jossa he voivat jännittävän ottelun aikana ja ottelutauoilla vaihtaa kuulumisia, ideoita ja solmia vaikkapa uusia yhteistyökuvioita keskenään. Oma tavoitteeni on, että jokainen jymyläistä naislentopalloa tukeva yritys kokee yhteistyön seuran kanssa niin hyödylliseksi, että haluaa jatkaa sitä myös tulevina kausina.

JymyVolley on ainoa pohjalainen lentopallojoukkue naisten liigatasolla. Meidän tavoitteemme on tehdä JymyVolleysta koko maakunnan joukkue, lippulaiva, josta kaikki me pohjalaiset voimme olla ylpeitä. Yhteistyöllä se onnistuu ja siihen Nurmon Jymy haluaa haastaa kaikkia teitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää