Kolumni: Punainen perhe

toimitus

Kausi 2018–2019 päättyi osaltamme 14. huhtikuuta pronssiotteluun. Löimme espoolaisen Oilersin ja saimme kaulaamme pronssiset mitalit.

Valmistautuminen kauteen alkoi ennätysaikaisin. Viikko kauden 2017-2018 päättymisen jälkeen istuimme muutaman kokeneen pelaajan sekä valmennuksen kanssa Tommy Koposen kotona palaverissa, jonka Tommyn aloitti: ”Mitäs jos ensi kaudella yllätetään kaikki?”. Yllätyksellä tarkoitettiin pelitapaa, jolla lähtisimme kauteen. Juoksisimme kentällä enemmän kuin koskaan ja antaisimme vastustajalle painetta ympäri kenttää. Pelitapa olisi vaativa ja se vaatisi entistä isompaa työmäärää kesällä juoksupoluilla. Näin kävikin, sillä fysiikkavalmentaja Jiri Kirsilän harjoitusohjelman vaativuus oli sitä tasoa, että juhannuksen tienoilla oli jo mentävä lenkkarikaupoille. Vanhat kengät olivat kuluneet puhki.

Kova harjoittelu tuotti tulosta ja pystyimme pelaamaan valitsemallamme aktiivisella pelitavalla. Ottelut olivat varmasti yleisön kannalta viihdyttäviä ja maaleja syntyi runsaasti. Joulun tienoilla olleen suvantovaiheen jälkeen, saimme pelimme jälleen kulkemaan. ”Pleijareiden” alkaessa joukkueessa olikin sellainen tunnelma, joka meillä oli ollut menestyskausilla. Tällä kaudella emme kuitenkaan pystyneet ottamaan kirkkainta mitalia Seinäjoelle. Tämä oli luonnollisesti pettymys. Pystyimme kuitenkin luomaan jotain omaa ja ainutlaatuista, SPV:n näköistä salibandya.

Itselle mennyt kausi oli viimeinen pääsarjatasolla. Sain kunnian edustaa SPV:tä 10 kauden ajan. Niiden aikana huomasin SPV:n olevan jotain muuta kuin pelkkä urheiluseura. Se on iso punainen perhe ja iso osa Seinäjokea. Vuosien saatossa olen saanut niin pelaajista, valmennuksesta kuin yleisöstäkin elinikäisiä ystäviä.

Tätä kirjoittaessa minulle tulee vieläkin kylmiä väreitä siitä hetkestä, kun tiesin astuvani viimeistä kertaa Urheilutalon kaukaloon Oilers-ottelussa. Pelikellossa oli aikaa noin minuutti ja yleisö antoi seisaaltaan suosionosoituksia joukkueelle. Tämä kertoo siitä intohimosta millä Seinäjoella salibandyyn suhtaudutaan. Iso kiitos kaikille kannustuksesta pelivuosieni aikana!

Harri Karjala

Kirjoittaja on uransa tähän kauteen lopettanut SPV:n puolustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää