Uusia rakennuksia terveydenhuoltoon

Riina Haapala

Seinäjoen kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan aloittaa Huhtalantie 10:nh korvaavien tilojen suunnittelun Maakunnankadulle. Käytännössä vanhan Anttilan eli nykyisen Ostoskulman taakse kaavaillaan laajaa valikoimaa etenkin perheiden käyttämiä sosiaali- ja terveyspalveluja. Ja toki parkkihallia.

Suunnitteluun varattavista rahoista päätetään vielä kaupunginvaltuustossa. Tavoitteena on, että rakentamaan päästäisiin varsin pian, sillä valmista pitäisi olla jo parin vuoden päästä.

Kaupunki kertoi helmikuussa ottaneensa Huhtalantie 10:stä materiaali- ja sisäilmanäytteitä. Niistä noin kolmasosassa oli jonkin tasoinen viite vauriosta. Rakennusta on jo ylipaineistettu ja esimerkiksi äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolat on siirretty väistötiloihin pihalle parakkiin. Huhtalantie 10:n korvaavien tilojen suunnittelu on vielä lähtökuopissaan, mutta sairaalanmäellä tapahtuu jo. Uusi M-rakennus alkaa nousta Y-talon viereen. M-taloa on suunniteltu jo pitkään. Rakentamispäätös tehtiin muutama vuosi sitten. Uuteen rakennukseen tulee muun muassa erilaisia psykiatrian toimintoja. Tällä hetkellä ne ovat hajallaan ympäri kaupunkia. M-talon pitäisi olla valmis vuonna 2021.

Uudet rakennusurakat ovat hyvä uutinen. Vaikka tämän päivän parakit ovatkin aika hienoja verrattuna niihin, missä olen omana kouluaikanani matematiikan tunneilla istunut, ne ovat silti parakkeja. Vaikka välillä on järkevää korjata vanhaa, joskus on myös tunnustettava, että uuden tekeminen on järkevämpää. Sitä paitsi sijainti Seinäjoen keskustassa on loistava. Keskustaan on viime vuosina rakennettu ja rakennetaan edelleen runsaasti asuntoja. Jos ja kun niihin halutaan asukkaita, on hyvä, että läheltä löytyy myös palveluja, muutakin kuin vain kauppoja ja ravintoloita joita toki myös tarvitaan.

Toki ykkösenä pitää aina olla palvelu. Siis se, että hoitoon pääsee, kun sitä tarvitsee. Mutta on niillä seinilläkin väliä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu