Uusia rakennuksia terveydenhuoltoon

toimitus

Seinäjoen kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan aloittaa Huhtalantie 10:nh korvaavien tilojen suunnittelun Maakunnankadulle. Käytännössä vanhan Anttilan eli nykyisen Ostoskulman taakse kaavaillaan laajaa valikoimaa etenkin perheiden käyttämiä sosiaali- ja terveyspalveluja. Ja toki parkkihallia.

Suunnitteluun varattavista rahoista päätetään vielä kaupunginvaltuustossa. Tavoitteena on, että rakentamaan päästäisiin varsin pian, sillä valmista pitäisi olla jo parin vuoden päästä.

Kaupunki kertoi helmikuussa ottaneensa Huhtalantie 10:stä materiaali- ja sisäilmanäytteitä. Niistä noin kolmasosassa oli jonkin tasoinen viite vauriosta. Rakennusta on jo ylipaineistettu ja esimerkiksi äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolat on siirretty väistötiloihin pihalle parakkiin. Huhtalantie 10:n korvaavien tilojen suunnittelu on vielä lähtökuopissaan, mutta sairaalanmäellä tapahtuu jo. Uusi M-rakennus alkaa nousta Y-talon viereen. M-taloa on suunniteltu jo pitkään. Rakentamispäätös tehtiin muutama vuosi sitten. Uuteen rakennukseen tulee muun muassa erilaisia psykiatrian toimintoja. Tällä hetkellä ne ovat hajallaan ympäri kaupunkia. M-talon pitäisi olla valmis vuonna 2021.

Uudet rakennusurakat ovat hyvä uutinen. Vaikka tämän päivän parakit ovatkin aika hienoja verrattuna niihin, missä olen omana kouluaikanani matematiikan tunneilla istunut, ne ovat silti parakkeja. Vaikka välillä on järkevää korjata vanhaa, joskus on myös tunnustettava, että uuden tekeminen on järkevämpää. Sitä paitsi sijainti Seinäjoen keskustassa on loistava. Keskustaan on viime vuosina rakennettu ja rakennetaan edelleen runsaasti asuntoja. Jos ja kun niihin halutaan asukkaita, on hyvä, että läheltä löytyy myös palveluja, muutakin kuin vain kauppoja ja ravintoloita joita toki myös tarvitaan.

Toki ykkösenä pitää aina olla palvelu. Siis se, että hoitoon pääsee, kun sitä tarvitsee. Mutta on niillä seinilläkin väliä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää