Kolumni: Puheenjohtajan kynästä

Vierasblogi

Urheiluseuran pyörittäminen on pääosin erittäin mielenkiintoista ja jopa palkitsevaakin. Välillä taas todella haastavaa. Tällä hetkellä en löydä edes oikeaa sanaa kuvaamaan tilannetta. Ei voi kuin toivoa, että jokainen seura Suomessa tästä jotenkin selviää ja pystyy jatkamaan toimintaansa. Ilman seurojen nuorille järjestämiä harrastusmahdollisuuksia ajaudumme myöhemmin suuriin ongelmiin.

Tällä hetkellä suurin huoli itselle on Seinäjoen Maila-Jussien toiminnan jatkuminen, mutta samalla tässä jakaa huolta Seinäjoen muidenkin seurojen toiminnasta. Meillä on täällä lukuisia seuroja, joiden toiminta on Suomen mittakaavassa aivan terävintä kärkeä ja kehittyy koko ajan. Nyt on meillä seuroissa kovat paikat ja kaikki mahdollinen apu tulee tarpeen!

Usko ei saa loppua ja koviakin päätöksiä pitää tehdä, jotta kun normaali aika palaa, niin olemme valmiit jatkamaan toimintaamme. Yksi asia tässä vaikeassa tilanteessa pitää kuitenkin ymmärtää. Vaikka yhteinen toiminta ja yhdessä pelaaminen sekä harjoittelu on tauolla, niin seurojen muu toiminta ei ole. Tämä aika vaatii seuratoimijoilta, valmentajilta, vanhemmilta ja urheilijoilta/lapsilta vielä enemmän kuin normaalisti. Muun muassa Teams, Skype ja Youtube ovat kanavia joiden avulla harjoitukset voivat edelleen jatkua, vaikka koko perheen voimin. Seuramme junioripäällikkö Aino-Kaisa Mantere suunnittelee malliharjoitteita valmentajien ja pelaajien avuksi. Lisäksi järjestämme erilaisia koulutuksia, kuten tuomarikoulutuksia ja valmennuskoulutuksia nyt etänä. Ikävän tilanteen positiivisena puolena todettakoon, että nyt niille löytyy paremmin aikaa ihmisten kalentereista kuin ennen.

Tsemppiä kaikille urheiluseuroja pyörittäville tai niissä jonkinlaisessa roolissa olevilla ihmisille. Tästä noustaan entistä kovempina takaisin.

Lopuksi haastan kaikki seinäjokisen urheilun ystävät osallistumaan eri seurojen kampanjoihin. Kaikki pienikin tuki tulee tarpeeseen ja käytetään varmasti toiminnan jatkumisen pelastamiseksi!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää