Kolumni: Puheenjohtajan kynästä

Urheiluseuran pyörittäminen on pääosin erittäin mielenkiintoista ja jopa palkitsevaakin. Välillä taas todella haastavaa. Tällä hetkellä en löydä edes oikeaa sanaa kuvaamaan tilannetta. Ei voi kuin toivoa, että jokainen seura Suomessa tästä jotenkin selviää ja pystyy jatkamaan toimintaansa. Ilman seurojen nuorille järjestämiä harrastusmahdollisuuksia ajaudumme myöhemmin suuriin ongelmiin.

Tällä hetkellä suurin huoli itselle on Seinäjoen Maila-Jussien toiminnan jatkuminen, mutta samalla tässä jakaa huolta Seinäjoen muidenkin seurojen toiminnasta. Meillä on täällä lukuisia seuroja, joiden toiminta on Suomen mittakaavassa aivan terävintä kärkeä ja kehittyy koko ajan. Nyt on meillä seuroissa kovat paikat ja kaikki mahdollinen apu tulee tarpeen!

Usko ei saa loppua ja koviakin päätöksiä pitää tehdä, jotta kun normaali aika palaa, niin olemme valmiit jatkamaan toimintaamme. Yksi asia tässä vaikeassa tilanteessa pitää kuitenkin ymmärtää. Vaikka yhteinen toiminta ja yhdessä pelaaminen sekä harjoittelu on tauolla, niin seurojen muu toiminta ei ole. Tämä aika vaatii seuratoimijoilta, valmentajilta, vanhemmilta ja urheilijoilta/lapsilta vielä enemmän kuin normaalisti. Muun muassa Teams, Skype ja Youtube ovat kanavia joiden avulla harjoitukset voivat edelleen jatkua, vaikka koko perheen voimin. Seuramme junioripäällikkö Aino-Kaisa Mantere suunnittelee malliharjoitteita valmentajien ja pelaajien avuksi. Lisäksi järjestämme erilaisia koulutuksia, kuten tuomarikoulutuksia ja valmennuskoulutuksia nyt etänä. Ikävän tilanteen positiivisena puolena todettakoon, että nyt niille löytyy paremmin aikaa ihmisten kalentereista kuin ennen.

Tsemppiä kaikille urheiluseuroja pyörittäville tai niissä jonkinlaisessa roolissa olevilla ihmisille. Tästä noustaan entistä kovempina takaisin.

Lopuksi haastan kaikki seinäjokisen urheilun ystävät osallistumaan eri seurojen kampanjoihin. Kaikki pienikin tuki tulee tarpeeseen ja käytetään varmasti toiminnan jatkumisen pelastamiseksi!