Ulkoilu nousi ykkösjutuksi

Riina Haapala

Tätä kirjoittaessa Suomeen ei ole määrätty liikkumisrajoituksia eikä ravintoloita ole suljettu. Monen mielestä syytä olisi ja erityisesti on puhuttu Uudenmaan eristämisestä muusta maasta. Matkustamista maakuntien välillä ei toki ole suositeltu, mutta aika moni pakkasi perheensä autoon ja käänsi nokan kohti pikkupaikkakunnilla ja Lapissa sijaitsevia mökkejä. Se sai monet tahot, syystäkin, älähtämään. Maakuntien sairaalapaikat on mitoitettu asukasluvun mukaan. Nyt onkin viisaampi pysyä kotona ja kotipaikkakunnalla, vaikka erillistä matkustuskieltoa ei tulisi.

Vaikka Lapin hankia ei Seinäjoen korkeudella ole, voi ulkoilua harrastaa omassa lähimaastossakin. Ulkoilu onkin ollut erityisen suosittua nyt, kun sisällä tehtäviä aktiviteetteja ei suositella ja kodin seinien sisällä istuminen alkaa ahdistaa, kun vanhemmat ovat etätöissä ja lapset etäkoulussa kotona.

Toki ulkoilussakin on hyvä muistaa turvaväli. Metsähallitus joutui viime viikonloppuna muistuttamaan ulkoilijoita turvaväleistä. Ulkoilma ei mystisesti hajota ja kadota viruksia ilmaan, jos nuotiopaikalla istutaan kylki kyljessä. Erityisesti tämä koskee suosituimpia ulkoilupaikkoja Etelä-Suomessa, kuten Nuuksiota, jossa polut ovat nykyään varsin ruuhkaiset.

Etelä-Pohjanmaalla tilaa ja paikkoja onneksi riittää, joten aivan samanlaista ongelmaa ei tarvitse päästä syntymään. Tosin maakunnassa on edelleen hieman parannettavaa ulkoilupaikkojen saavutettavuudessa. Monesta on vaikea löytää tietoa tai tieto on piilotettu monen mutkan taakse. Mitä paremmin eri vaihtoehdoista on tietoa saatavilla, sitä laajemmalle alueelle ihmiset levittäytyvät. Koronaepidemian aikaan ei ole kenenkään etu, että nökötämme rivissä Kyrkkärin rannalla tai marssimme peräkanaa Paukanevan pitkospuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää