Voittaja on aina oikea

Riina Haapala

Seinäjoen Sanomien järjestämän Seinäjoen paras ravintola -äänestyksen tulos on selvillä. Parhaan ravintolan tittelin otti toista kertaa peräkkäin Pancho Villa. Toisella sijalla komeilee Holy Smoke. Ravintoloissa on jotain samaa, sillä molempien listalta löytyy muun muassa burgereita. Ne tuntuvat olevan seinäjokelaisten makuun. Ylipäänsä burgerit ja erityisesti niin sanotut astetta paremmat burgerit ovat olleet viime vuosina kovasti suosiossa paikkakunnasta riippumatta. Kolmannelle sijalle kiri Juurella, joka poikkeaa tyyliltään muusta kärkikolmikosta.

Sillä ei kuitenkaan sinällään ole mitään väliä, millaista ruokaa kärkikolmikko tarjoaa. Tässä äänestyksessä valta on haluttu antaa kaupunkilaisille. On jokaisen oma valinta ja henkilökohtainen mielipide, mikä on paras ravintola. Minun mielestäni paras ei välttämättä ole jonkun toisen mielestä paras ja päinvastoin. Ja ruoka-alan ammattilaisilla on sitten vielä aivan omat mielipiteensä.

Kukaan ei äänestä ravintolaa, jonka ruoka on omasta mielestä pahaa tai palvelua huonoa. Tai sellaista ravintolaa, jossa ei ole koskaan käynytkään. Tai jos äänestää, sitten äänestää. Voittaja on aina oikea, koska makuasioista ei voi kiistellä. Tai voi toki, mutta se ei yleensä johda mihinkään.

Tämän vuoden kilpailun aluksi sanoin, että on mielenkiintoista nähdä, kuinka Ideapark on vaikuttanut vai onko se ehtinyt vaikuttaa. Ideaparkkiin avattiin useita uusia ravintoloita, mutta keskustassa ei pistetty sen vuoksi ovia säppiin. Useampikin toimija avasi kauppakeskukseen toisen toimipisteen ja vain yksi muutti kimpsunsa ja kampsunsa kokonaan sinne.

Uudet ravintolat ovat jonkin verran muuttaneet eri sarjojen ravintoloiden sijoituksia. Tässä lehdessä paljastamme vasta ensimmäisen kategorian tulokset. Seuraavista kategorioista voitte lukea lehdistä kevään mittaan.

Kommentoi