Kolumni Kulttuuri ja kulkutauti

Suuri joukko suomalaisia kulttuurin suurkuluttajia kärsii vallitsevasta tautitilanteesta syvästi. Niin myös vaimoni ja minw

Vuonna 2020 jäi väliin kymmeniä tapahtumia ja esityksiä. Helsinki Beatles Weekend siirtyi toukokuulta syksyyn ja sitten toukokuulle 21. Voi olla, että siirtyy taaskin. Sama juttu monille muillekin tapahtumille joihin liput ja hotellit oli hankittuna.

Syyskuussa 2020 sir Eltonin konserttia varten varattua hotellia emme pystyneet siirtämään. Kuin ihmeen kaupalla samana iltana Helsingin Kaupunginteatterissa oli Päiväni murmelina -esitykseen vapaita paikkoja.

Yksi parhaista musikaaleista koskaan. Se on aina tapaus kun lavalla on Lari Halme ja Antti LJ Pääkkönen. Niin oli HKT:n lavallakin. Seuraavan kerran Päksä on mahdollista nähdä Seinäjoen kesäteatterin Something rottenissa. Liput on ostettu.

Jos on ollut ikävä teatterikatsomoa, niin kyllä on ollut tuottaja-näyttelijänä ikävä myös näyttämöä ja teatterimiljöötä.

Teatteri Lapuan ohjelmistossa piti olla kiukuttelunäytelmä Känkkäränkkä, joka siirtyi nyt kevääseen 2022. Draamakomedia Pasi was here on vuoden viivästyksen jälkeen tarkoitus esittää tulevana syksynä. Charles Dickensin jouluklassikko, Saiturin Joulu, esitetään joulun alla. Vuoden 2022 keväällä pitäisi viimein olla vuorossa jättimusikaali Shrek.

Monet taidenäyttelyt ovat saaneet meistä vakivieraita. Kulttuurikeskus Vanhan Paukun Taidemuseossa, Patruunagalleriassa ja Pohjanmaan Valokuvakeskuksessa on käyty lukuisissa näyttelyissä.

Hyviä elokuviakin on mahtunut myös ohjelmaan vaikka monien uutusfilmien ensi-iltoja onkin siirretty. Vanhassa Paukussa Bio Marilyn pystyi jotenkin sinnittelemään rajujen rajoitusten aikaan.

Jos tämä paskamainen virus joskus voitetaan, niin millainen kulttuurimaailma jää sen jälkeen?

Onko Putous kotisohville jämähtaneille uusi teatteri- tai elokuvaelämys tai kuitataanko Live konserttikokemukset Suomi Lovella?

Sydämestäni toivon, että suomalaiset kulttuurielämysten tekijät pääsevät takaisin intohimonsa pariin, olivatpa he ammattilaisia tai amatöörejä.

Myös valtiovallan tulee vihdoin ja viimein hoitaa velvoitteensa heitä kohtaan kuntoon.

Ihminen tarvitsee myös sirkushuveja, mutta ei elä pelkällä sirkushuvilla.

Tarvitaan myös leipää.

Kai Pöntinen, Lapua, yrittäjä, EP:n maakuntavaltuuston puheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat