Tervehdys Seinäjoki, hauska tutustua!

On ilo ja kunnia aloittaa uudistuneen Seinäjoen Sanomien kolumnistina. Minulle tämä on yksi uusi asia muiden joukossa, sillä olen vielä aika tuore seinäjokinen. Lähes 20 vuoden vaasalaisuuden jälkeen rakkaus toi Kauhajoen flikan takaisin Etelä-Pohjanmaalle. Olen yrittäjä, jonka lisäksi olen toiminut tämän lukuvuoden ajan kielten opettajana.

Ennen Seinäjoelle muuttamistani toimin kaksi kautta valtuutettuna Vaasassa, joista viimeiset reilu kolme vuotta kaupunginhallituksen jäsenenä. Vihreä politiikka on tullut minulle tutuksi yli kymmenen vuoden puolueen jäsenyyden ja useiden luottamustehtävien myötä. Vuoden alussa minut valittiin valtakunnallisen Vihreät Naiset ry:n ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja luotsaan puheenjohtajana myös Lakeuden Vihreitä Naisia.

Minulle tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat tärkeitä teemoja politiikassa ja omassa elämässäni. Kaikenlainen syrjintä korpeaa oikein kunnolla ja saa minut tarttumaan toimeen. Vaikka moni asia suututtaa, tahdon ajaa yhteisiä asioita positiivisella mielellä, yhteistyön avulla ja toista kunnioittaen. Kritiikkiäkin tarvitaan, mutta etenkin se on syytä esittää lempeästi ja rakentavasti.

Uutena seinäjokisena katson kaupunkia vielä tuorein silmin. Ihasteltavaa, ihmeteltävää ja kritisoitavaa tulee varmasti vastaan niin arjen elämässä, kuin kuntapolitiikan saralla. Tai no, mikä niitä kahta oikeastaan erottaa? Varoitan jo valmiiksi, ettei vastaukseksi ihmettelyihini kelpaa, että “näin meillä ny vain on pruukattu teherä”.

Muuttoni Seinäjoelle osui aikaan, jolloin kaupunkiin ja sen asukkaisiin tutustuminen on hankalaa. Olen kuitenkin päässyt nauttimaan pitkistä kävelyretkistä, Joupiskan kuntoportaista ja toimivista terveyspalveluista. Seinäjokiset ovat olleet ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä. Odotan innoissani sitä, mitä kaikkea uudella kotikaupungillani on minulle tarjota, ja olen utelias näkemään mihin suuntaan kaupunki vielä kehittyy. En tietenkään tahdo jättää kaupungin kehittämistä vain muiden tehtäväksi, vaan toivon saavani ilon jatkaa kuntapäättäjänä myös Seinäjoella.

Tahdon olla mukana tekemässä kaupungista entistäkin viihtyisämpää ja iloisempaa kotia meille kaikille.

Kirjoittaja on Vihreät Naiset ry:n 1. varapuheenjohtaja