Kolumni Tavoitteet saavutettu - puheenjohtajan paikka kiinnostaa

Seinäjoen Perussuomalaiset ovat vaalien voittaja Seinäjoella. Paikkamäärä nousi kolmesta valtuutetusta kahdeksaan, kasvua +167 prosenttia. Kannatuksemme oli lähes kuusitoista prosenttia, eli korkeampi kuin Perussuomalaisten valtakunnallinen kannatus. Upeaa työtä meidän ehdokkailta, olen ylpeä jokaisesta listalle kerätystä äänestä.

Nöyrä kiitos Teille meitä äänestäneille. Olemme saaneet vahvan mandaatin kuntalaisilta ja nousimme kolmen suurimman puolueen joukkoon, kuten tavoite olikin. Toinen tavoite, ehkä enemmänkin minulle henkilökohtainen, oli torpata vihreiden nousu. Siinäkin onnistuimme. Vihreiden kannatus laski sekä Seinäjoella että valtakunnallisesti. Ilmastosta vouhkaaminen ja maailman sosiaalitoimistona profiloituminen ei nyt kantanut hedelmää näissä vaaleissa, vaikka valtamedia maakuntalehdet mukaanlukien tätä vihervasemmiston agendaa ajoivat ja tuputtivat.

Vaalituloksen tulee näkyä myös paikkajaossa. Itse tavoittelen paikkaa puheenjohtajistossa, jopa puheenjohtajan nuija kiinnostaa. Demokratia tarkoittaa kansanvaltaa. Seinäjoen toiseksi korkein henkilökohtainen äänimäärä antaa selkärankaa neuvotteluihin.

Valta tuo myös vastuuta. Me Perussuomalaiset arvostamme hyvää hallintoa, kuntalaisten tasapuolista ja oikeudenmukaista kohtelua emmekä pelkää kritisoida asioita. Me emme hyväksy hyväveliverkostojen asettamista kuntalaisten yhdenvertaisuuden edelle, suhmurointia, voitelua emmekä huonoa hallintoa.

Politiikka on ennen kaikkea yhteisten asioiden hoitamista. Yhteinen etu tulee asettaa oman edun edelle. Kunnan taloutta, veronmaksajien rahoja, tulee käyttää vastuullisesti ja harkiten. Jo ammoisina aikoina keisari tiesi, että kansalle tulee tarjota leipää ja sirkushuveja, siinä järjestyksessä.

Julkisen sektorin työpaikat luovat vakautta ja jatkuvuutta, mutta kasvu ja työllisyys ovat yksityisellä sektorilla. Yritykset työllistävät ja luovat paikkakunnalle elämän eväitä. Yhtä lailla maatalousyrittäjät ovat tärkeitä, erityisesti huoltovarmuuden näkökulmasta. Meillä Seinäjoella tulee maatalouden arvostus näkyä myös strategiassa. Jos globaali väestönkasvu jatkaa samalla käyrällä, tulee maailmalla vielä pulaa ruuasta.

Itse toivon, että tulevalla valtuustokaudelle asioiden valmisteluun ja päätöksentekoprosessiin varataan aikaan. Kiire on huono konsultti. Valtuusto on kuntalaisten valitsema korkein päätöksentekoelin. Jokainen valtuutettu on saanut valtakirjan äänestäjiltä, ja tätä asemaa on arvokkaasti käytettävä.

Piia Kattelus-Kilpeläinen, Kaupunginvaltuutettu Seinäjoen perussuomalaisten varapuheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat