Kolumni Sateen jumala kierteli....

Seinäjoella saatiin pitää kuin onnen kaupalla Kuninkuusravit, jotka ajettiin melkein tyhjille katsomoille viime vuonna.

Järjestelyt toimivat omasta mielestäni hyvin. Tämä vesisateen uhka jätti kyllä väkeä kotisohville. Tulos oli pienoinen pettymys.

Nuoret tammat näyttivät kypsyytensä. Kuusivuotiaan Suven Sametin tasaisuus palkittiin ja seitsemänvuotias Ciiran Tähti sekä yhdeksänvuotias Lakan Leija, eli kolme nuorinta, näyttivät muorille kaapin paikan. Oriiden kisassa lähes Pietarin porteilta noussut Evartti nousi viime vuotisen tapaan ykköseksi.

Mutta iso miinus tuli äänentoistolle. Ravitorille ei kuulunut yhtään, ei kuulemma katsomoonkaan, katsomon laidassa ollut olutpaikka oli ihan pimennossa,ajat ja Totokuulutukset jäivät ihan täysin pimentoon. Onko musiikkia pakko soittaa kuulutuksen. Kuuluttajista se nyt ei jää kiinni. Puhelimesta täytyi katsoa tulokset. Ehkä kaiuttimia testattiin ,silloin kun katsomo alue on tyhjä. Väkimäärään hukkui ääni. Tiedä paljonko heikenti hevostenkin suorituksia. Muuten homma pelasi hyvin.

Kesä tapahtumat jatkuvat jo ensi viikolla tangotapahtumalla sen jälkeen Vauhtiajot ja Perussuomalaisen puolueen puoluekokous yhtäaikaa Seinäjoella kahden viikon päästä.

Puoluekokous on iso asia. Jussi Halla-Ahon jättäessä puheenjohtajan tehtävät ehdokkaita ilmoittautui vähän. Mutta kakkospaikalle ehdokkaaksi asettunut oli itselleni yllätys, kuinka fiksu ja lupsakka mies oli Arto Luukkanen. Tämä 56-vuotias mies toimii teologin hommissa ja historioitsijana sekä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkijana, on yliopisto rehtori. Vahva suositus.