Kolumni Roskalavasta on moneksi

Facebookin roskalavasta on tullut monille tärkeä väylä löytää tavaraa tai löytää tavaralle tarvitsija. Nimenomaan ilmaiseksi.

En pidä itseäni ihan suoraan kirppari-tai roskalavatyyppinä mutta monta ongelmaa on ratkaistu niiden avulla.

Kun meillä muutaman kerran vuodessa tyhjätään komerot ja varastot niin melkein kaikelle poisjoutavalle löytyy ottaja roskalavalta. Trampoliini, tv-taso, jakkara, kynttilänjalkoja ja monia muita esineitä olisi mennyt jäteasemalle mutta ne ovat saaneet uuden elämän tavarakierrossa.

On säästynyt luonnovaroja, lapsiperheiltä rahaa ja meiltä jätemaksuja. Uskomatonta, että tällainen yli viisikymppinen mieskin osaa uudistua.

Hyvä juttu!

Vastaavasti itse olen tarvinnut monia tavaroita varsinkin Teatteri Lapuan näytelmien lavastuksiin ja tarpeistoihin.

Viime viikolla kaipailin Pasi was here -draamakomediaan tarvittavia joystickejä joiden pitäisi olla 1990 -luvulta! Yksi löytyi nopeasti ja vähän uudempia löytyi useita. Huomattavaa tässä etsinnässä ja löytymisessä oli se, että melkein kaikki tarjoajat olivat nuoria miehiä ja kaikki halusivat tikkunsa esityskauden jälkeen takaisin.

On siis kyse tärkeästä tavarasta!

Vielä pitäisi löytää yksi noin 25-vuotias joystick.

Ylivoimaiseksi on osoittautunut 1990-luvun lopun Kuponkiuutiset. Niitä ei ole tarjottu ainuttakaan. Jos on nurkissa lojumassa niin tänne vaan.

Eikä haittaa vaikka sivut olisivat "liimautuneet" kiinni, samaan käyttöön ne tulevat tässäkin!

Tarpeellinen Roskalava on auttanut monissa näytelmissä eikä tarve lopu tähän.

Toki usein on pitänyt kiertää kirppareitakin.

Usein teatterille tarjotaan varsinkin kuolinpesien vaatteita ja muita tavaroita mutta ainakin Teatteri Lapualla vastaan tulee jatkuva tilanpuute. Niin varmaan muuallakin. Olemme pystyneet vastaanottamaan lähinnä hyvin erikoisia vaatteita ja tavaroita.

Seuraavaksi ryhdytään kyselemään Saiturin Joulun tarpeistoa.

Mukavaa kesänjatkoa!

Kai Pöntinen, Lapua

maakuntaneuvos

Etusivulla nyt

Luetuimmat