Kolumni Kaupunkikeskustan nuoriso- ja perheystävällisyys kehittymässä

Seinäjoen Kaupunkiympäristölautakunta on hiljattain päättänyt aloittaa matalan kynnyksen skeittipuiston suunnittelun Lakeudenpuiston kulmaukseen. Joupiskalle avautuvan suuremman ja vaativamman puiston kanssa nämä muodostavat hyvät edellytykset lukuisten nuorten suosimalle harrastukselle, jonka toimintaedellytykset ovat rajoittuneet kaupungin skeittihalliin.

Vailla arvostelua skeittipuiston suunnittelu ei ole mennyt. Huolta on aiheuttanut mahdolliset meluhaitat ja paikkaa on kritisoitu sen keskeisestä sijainnista kaupungissa. Itse pidän jopa vähän älyttömänä, ettei elävää elämää ja aktiviteetteja voi tuoda keskeisille paikoille. Ajatus siitä, että skeittaus ja nuoret tulisi piilottaa pois silmistä on minulle täysin vierasta.

Samaan aikaan Keskuspuistossa on aloitettu työt uuden suuremman leikkipuiston rakentamisen kanssa. Teemaksi valikoitunut avaruus on herättänyt keskustelua. Toiset jäivät kaipaamaan Keskuspuiston vesiallasta, joka on kieltämättä osa kaupungin historiaa, mutta lähinnä osoittautunut murheeksi viime vuosina. Esteettisyyden sijasta on huomattavasti tärkeämpää luoda viihtyisää ja toiminnallista kaupunkikeskustaa, joka aidosti palvelee perheitä ja myös isovanhempia lastenlasten kanssa.

Eikä ole pitkäkään, kun perheiden palvelut ytimessä saivat täydennystä päiväkodilla.

Nyt viimeistään voidaan puhua aidosti houkuttelevasta perhe-elämästä kaupungin ytimessä. Tämä toivottavasti alkaa viimein näkymään myös keskustan väestörakenteessa ja asukkaiden kiihtyvässä määrässä. Tämä luo kaupunkiin uutta elämää ja toimintaa sekä luo paremmat edellytykset yrittää ja tehdä kauppaa.

Kaupunkikeskustan kehittäminen on monitahoista ja pitkäjänteistä työtä. Perheiden ja nuorten saaminen osaksi kaupunkielämää on ensiarvoisen tärkeää, jotta kaupungin keskusta on houkutteleva ja eloisa.

P.S. Kaupunkipyöriä operoineen yrityksen toiminta ei ole vastannut kaupunkilaisten odotuksia. Ensi kesäksi kaupungin täytyy löytää uusi toimiva operaattori, jonka palvelu oikeasti toimii ja palvelee kaupunkilaisia ja vierailijoita.

Nyt viimeistään voidaan puhua aidosti houkuttelevasta perhe-elämästä kaupungin ytimessä.