Kolumni Pakolaiskriisi uhkaa

Elämme taas kuuden vuoden jälkeen samanlaisia aikoja kuin 2015, ja se tuntuu ihmisiä huolettavan. Bosnia Herzegovian sisäiset riidat voivat eskaloitua. Pahassa muistissa on edelleen 1990-luvun tapahtumat, josta seurasi muun muassa kansojen vaellukset myös Suomeen.

Kansamme vähälukuisuudesta johtuen meidän sietokykymme on koetuksella.

Tähän siirtolaisuuteen, joka nyt näyttää olevan taas tosiasia, eivät pysty enään edes EU:n omat joukot Frontexin, jotka pitävät Varsovassa päämajaansa.

Flight Radar appia kun olen seurannut, on lentoja tullut Suomeen yli 60 muutaman päivän aikana. Ja nämä eivät ole turistilentoja. Lennot suuntautuvat Eurooppaan Afganistanista,Irakista, Syyriasta ynnä muista maista.

Tähän päälle kun lisätään Afrikan tilanne Etiopiasta, olisi nyt korkea aika pitää EU:n

ja YK:n hätäkokous. Ei voi olla niin että annamme tilanteen kärjistyä siihen pisteeseen että ”pas....a” on jo housuissa.

Kansamme vähälukuisuudesta johtuen meidän sietokykymme on koetuksella.

Suomella ei ole varaa ajaa taas kerran siihen miinaan, että pakolaisia kierrätetään Ruotsin, Norjan ja Venäjän kautta maahamme.Rahoitusvajeen kanssa painivat jo etukäteen monet kaupungit ja kunnat.

Aluevaalit lähestyvät ja monessa kunnassa käy niin, että pienempi kunta jää ilman omaa ehdokasta.Tämä on hirvittävän iso riski.Tähän pakettiin kun lisättäisiin pakolaisaalto, saa kädet nostaa pystyyn jo ensi vuonna.

Asko Franttila. Kirjoittaja on PS 1. Varavaltuutettu ja luottamushenkilö yhtiöissä Seinäjoella