Kolumni | Kansalaisopistolla voi osallistua ympäri vuoden

Seinäjoen kansalaisopiston tehtävä on tukea kuntalaisten omaehtoista opiskelua, itsensä ja kansalaisvalmiuksien kehittämistä. Opiston kurssille on matala kynnys lähteä kokeilemaan uuden tekemistä tai vanhan mieleen palauttamista. Huomioimme tarjonnassamme pitkään suosiossa olleet kurssit, mutta vuosittain pyrimme tuomaan kurssitarjontaan uutuuksia. Ilmoittautuminen ja aktiivinen osallistuminen kursseille ovat siis merkittäviä osoituksia siitä, että kurssi kannattaa pitää jatkossakin tarjonnassa. Osallistumalla pääset vaikuttamaan ja samalla voimme tarjota innostumista sekä onnistumisia mahtavassa miljöössä.

Harraste- ja opintokurssit ovat oivallinen työn, opiskelun ja muun arkisen puurtamisen vastapaino ja täydentäjä, mutta samalla ne tuovat elämään sisältöä! Arjessa jaksaa paremmin, kun voi hetkeksi irrottautua itselle tärkeän asian ja tekemisen pariin. Nykyaikaiset opetustilat tarjoavat mahdollisuuksia monipuoliseen itsensä toteuttamiseen ammattitaitoisessa ohjauksessa. Parhaimmillaan vapaa sivistystyö kokoaa yhteen samasta aihepiiristä kiinnostuneita ja innostuneita osallistujia, jotka kehittävät toinen toistaan.

Jokainen voi tulla kansalaisopistoon omista lähtökohdistaan, joten kursseille ja toimintaan voi ilmoittautua mukaan ympäri vuoden. Oppilaitoksissa on viime aikoina alettu puhua jatkuvasta aloittamisesta, mutta vapaassa sivistystyössä se on ollut arkipäivää jo pitkään. Kevätlukukauden lähestyessä täydennämme kurssitarjontaamme, teemme uusia kursseja ja mietimme tulevan lukuvuoden tarjontaa, mutta vapaille kurssipaikoille voi ilmoittautua koska tahansa. Jos kurssien etsiminen alkaa käydä työstä, niin autamme mielellämme löytämään osallistumismahdollisuuksia ja onhan meillä olemassa ihan oma kansalaisopokin, joka ohjaa vaihtuvissa tilanteissa. Opistolta voi saada yksilöllistä tukea ja ohjausta esimerkiksi opiskelu- ja työmahdollisuuksien kartoittamiseen tai kurssitarjonnasta sopivan kurssin löytämiseen.

Syksy alkaa kääntyä talveksi ja pääsemme nauttimaan joulun ajasta. Ennen joulun viettoon rauhoittumista on kuitenkin vielä monia mahdollisuuksia osallistua. Toivottavasti kaupunginjohtaja voi tänä vuonna julistaa lasten ja nuorten joulurauhan livenä kansalaiskampuksen sisäpihalla (pe 10.12. klo: 18) ja saamme samalla viettää mukavaa iltaa ainakin MLL:n sekä musiikkiopiston toimijoiden kanssa. Kevättä silmällä pitäen olemme koonneet tarjonnastamme esitteen, johon voit tutustua kansalaisopiston sivuilla www.seinajoki.fi/kansalaisopisto. Esitteeseen on koottu kursseja, joilla on vielä tilaa tai jotka ovat täysin uusia. Mitä kaikkea voikaan kansalaisopistolla tapahtua tai mihin osallistua?

#SeinäjoenKansalaisopisto

#OhjaavaOpisto

#kansalaiskampus

Teppo Latvanen

vs. rehtori

Seinäjoen Kansalaisopisto