Kolumni | Kulttuuri ja tapahtumat tarvitsevat sinua

Kahden vuoden kurimus rajoitusten kanssa näyttäisi olevan selätettynä, kun viimeisimmistäkin rajoituksista on voitu luopua. Nyt voimme toivottavasti palata viimein pysyvästi tavallisempaan arkeen, vaikkakin hyvät hygieniatavat ja maskin käyttö pitää edelleen pitää mielessä.

Tuleva kevät ja kesä on vihdoin ja viimeinen tapahtumia ja elämää täynnä. Rästiin jääneet ja uudet tapahtumat voidaan viimein järjestää ja urheilukatsomoihinkin pääsevät kaikki fanit kannustamaan.

Seinäjoen Tangomarkkinat tekevät paluun uudistetun konseptin kera. Odotukset ovatkin korkealla ja tapahtumalle toivotaan valoisampia vuosia. OmaSPstadionin uudistettu tapahtuma-alusta tuo kaupunkiimme tapahtumien sarjan urheilun rinnalle, joka houkuttelee väkeä taatusti laajemminkin. Lukuisat muut tutut pienemmät ja suuremmat tapahtumat tekevät paluun Seinäjoen tapahtumakesään.

Seinäjoen seudun matkailu nojaa edelleen vahvasti tapahtumiin. Tapahtumattomat vuodet ovat koetelleen ankarasti alueemme matkailu- ja ravintola-alaa. Vihdoin myös tämä toimiala on päässyt pois rajoitusten piiristä. Vain onnistuneilla tapahtumilla tämäkin toimiala voi päästä elpymään Seinäjoella.

Muutaman vuoden takainen tutkimus tapahtumamatkailun merkityksestä Seinäjoelle kertoi, että kesän suurtapahtumat jättävät alueelle 20 miljoonaa euroa. Valistunut veikkaus on, että luku on tänä päivänä suurempi tapahtumien ja tapahtumamäärän kasvettua vuosien saatossa.

Paikalliset yritykset tarvitsevat meitä kaikkia kipeästi. Kesän lomasuunnitelmia pohtiessa toivottavasti monet viettävät vapaa-aikaansa myös oman alueemme riennoissa. Onnistuneet ja vetovoimaiset tapahtumat tarvitsevat myös aktiivisia paikallisia kävijöitä. Pelissä on valtava määrä paikallisia yrittäjiä, kulttuurintekijöitä ja työpaikkoja. Jokainen meistä voi edesauttaa elävää tapahtumatoimintaa omalla osallistumisella. Nähdään taas kulttuurin ja urheilun parissa.

Matkailu nojaa edelleen vahvasti tapahtumiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat