Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta Vielä on kesää jäljellä – nauttikaamme siis

Ohi on. Nimittäin Provinssi, monien kesän kohokohta ja riemukkaan festariputken aloitus. Sekä helteet, joillekin kesän kohokohta, joillekin tuskan taival. Onneksemme festivaaleja on luvassa vielä paljon lisää ja todennäköisesti helteitäkin saamme vielä kokea ennen talven tuloa. Joten ei huolta, vielä ehtii nauttia.

Kesän kauneuden keskellä, emme voi kuitenkaan täysin ummistaa silmiämme maailman tapahtumilta. Antti Tuisku muistutti Provinssin yleisöä liikuttavalla puheellaan viime torstaina, ettei maailma ole samanlainen mitä se oli pari vuotta sitten. Ensin korona mullisti ajatusmaailmamme täysin, sen jälkeen viimeisenkin toivon kipinän sammutti sota, joka syttyi maaliskuussa. Tärkeä muistutus siitä, että mikään ei ole itsestäänselvää. Ajateltu mahdoton voi ollakin mahdollista. Mutta jotkut asiat ovat yksilöitä suurempia ja oman auttamisen lisäksi ei voi muuta kuin odottaa toivottavasti sitä oikeaa ratkaisua. Moniin asioihin voimme vaikuttaa ja tehdä oman osamme, mutta lopulta elämä saattaa valita tien, johon meillä ei ole osaa eikä arpaa.

Muistakaamme siis pitää meille tärkeitä ihmisiä lähellä ja olla läsnä jokapäiväisessä elämässä. Kaikille tekee hyvää irtautua suorittavasta arjesta sekä teknologian otteesta. Yksinkertaisesti vain nauttia hetkestä. Liian monille rentoutuminen tarkoittaa puhelimen koukuttavaa sinivaloa tai pitkää listaa tekemättömistä asioista, jotka ovat kaivaneet mieltä jo tovin. Yhteiskunnassamme mitataan tehokkuutta ja kasataan suorituspaineita lähes koko ajan ja lomaa on suhteessa työn tekoon vähän. Ihaillaan 80 tunnin työviikkoa tekeviä yli-ihmisiä, jotka menestyvät ja tahkovat rahaa harva se minuutti. Mutta joillekin työtäkin arvokkaampaa ovat muut asiat elämässä ja se ei vaadi sen kummempia selittelyjä. On sallittua nauttia lomasta, ilman huolen häivää työpaikan asioista.

Kaikki kesälomalaiset, nyt jos koskaan on tärkeää hengähtää ja rauhoittua läheisten ääreen. Vanhempien mahdolliset kesälomat ovat hieno tilaisuus viettää enemmän aikaa lasten kanssa. Nuorten opsikelukiireiden väistyessä voi käydä tapaamassa sukulaisia ja ystäviä. Unohdetaan to do-listat ja nautitaan siitä vapaasta neljästä viikosta ennen uutta, vuoden mittaista rutistusta. Syödään mansikoita ja innostutaan Suomen kesästä.