Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Lomaa ja turnauskestävyyttä

"Lomalla viimeinkin voin ottaa iisimmin" lauletaan JVG:n ja Raappanan lomakappaleessa. Mutta pitääkö paikkansa, että lomalla voi ottaa iisimmin, vai onko kalenteri pullollaan tapahtumia ja tapaamisia? Entä miten käy, jos joutuu lomalla väärään kohteeseen, kuten edesmennyt näyttelijä Antti Litja Risto Jarvan Lomalla -elokuvassa. Tämä 1970-luvun elokuva on yksi parhaimpia näkemiäni kotimaisia elokuvia.

Minun kesälomani kuluu tänä kesänä perinteisten kotiaskareitten parissa. Arjen aikataulut eivät onneksi lomalla ole yhtä kellotetut. Aamulla herätään lenkille ja hevosten hoitoon ilman herätyskelloa ja illalla valvotaan monesti yli puoleen yöhön. Selkein poikkeus heinäkuussa on se, että kalenterissa ei ole yhtään kokousta. Eilen sähköpostia kurkatessa huomasin, että seurakuntavaaleihin liittyen oli kuitenkin yksi kokouskutsu ilmestynyt kalenteriini heinäkuulle. Ehdokkaiden etsintä on siis käynnistynyt.

Kesälomaan kuuluvat aina myös kesätapahtumat.

Kesälomaan kuuluvat aina myös kesätapahtumat. Peräkkäisinä viikonloppuina järjestetyt Seinäjoen tunnetut kesätapahtumat ovat monelle aiheuttaneet turnauskestävyydessä haasteita. Provinssista ja Vauhtiajoista kantautui positiivista palautetta. Toki Provinssin liikkeille aiheuttamaa harmia en minäkään ymmärrä. Kritiikkiä on kohdistettu uudistuneeseen Tangomarkkinat tapahtumaan. Itse Tangotoimistolle kyseisen viikon keskiviikkona jonottaneena totesin, että kysyjä ei välttämättä saanut vastausta pulmaansa. Moni etsiskeli tangotoimistoa ja tangoklubilaisten tapaamispaikkaa. ”Jos et tiedä, otat selvää”, oli ohje jonka muistan itse aikoinaan saaneeni.

Lapsuuden kesälomiin ei ole paluuta. Lehmät laidunsivat ja jokivesi oli aina lämmintä. Serkkujen kanssa hoidettiin hevosia, nukuttiin teltassa, uitiin ja lämmitettiin rantasaunaa. Nyt jokivesi tuntuu läpi loman kylmältä ja telttaan ei vapaaehtoisesti tule mentyä nukkumaan. Lehmiä ei meidän kylällä enää ole kuin muutamalla tilalla.

Yksi huomio vielä. Tänä kesänä tienvarsien niittäjää ei ole sivuteillä näkynyt. Ilo on tienvartta koristavat luonnonkukat. Määrärahat tienvarren silppuamiseen ovat kenties loppuneet. Tai ehkä syynä eivät ole määrärahat vaan loma, jota jokainen tarvitsee.

Kirjoittaja on Seinäjoen kaupunginvaltuutettu