Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Kuinka tärkeää onkaan nauraa!

Kesän alku on mennyt humahtaen ohi. Samaa ovat sanoneet muutkin. Tuntuu kuin olisimme heräilleet horroksesta ja kesän ensimmäiset säteet ovat olleet kuin uni, joka hiljalleen alkaa kirkastua. Tapahtuma-alalla tämä kesä on ollut tykitystä täynnä. Festarit, kaupunkitapahtumat, konsertit ja teatteriesitykset seuraavat toisiaan ja tuntuu, että kotona ei ehdi kuin kääntämään kylkeään.

Mutta mikä voisikaan olla hienompaa näiden kahden vuoden jälkeen? Nähdä ihmisiä nauttimassa toistensa seurasta, iloitsemassa väkijoukon tunnelmasta ja juuri koittaneesta vapaudesta. Itselläni on se etuoikeus, että saan olla mahdollistamassa tällaisia tapahtumia ihmisille. Piirin kesälavalla on vieraillut katsojia vauvasta vaariin. Lapsen ilo on se, joka tarttuu. Kun Kiljuset heittelevät kirppuja niskaan tai lehmä eksyy auton rattiin, niin siinä lapsen nauru tarttuu aikuisiinkin. Ja kuinka tärkeää onkaan nauraa!

Iltaisin puolestaan olemme saaneet nauraa yleisön kanssa vedet silmissä Improaalto vieraissa -esityksissä. Monelle improvisaatioteatteri on ollut uusi kokemus tälle kesälle. Osa on tullut katsomaan Roope Salmista ja osa Jussi Lampia, tietämättä edes mitä esitys pitää sisällään. Vielä ratkiriemukkaammaksi tilanteen tekee sen, ettemme edes me näyttelijät tiedä, mitä tuleman pitää. Se on näyttelijälle päätähuimaava kokemus, kun erilaiset sketsit, laulut ja kohtaukset saavat yleisön ulvomaan yhdessä. Yhden katsojan sanoin ”nauramaan niin, että tyrät rytkyy”. Jokainen improvisaatiokohtaus syntyy katsojien silmien edessä, sillä hetkellä. Löytämisen riemu, onnistumiset ja nokkelat käänteet naurattavat meitä lavallakin olijoita.

Vierailijammekin ovat olleet ihmeissään. Meillä Etelä-Pohjanmaalla huumori vielä kukkii ja kukoistaa! Ensimmäisen esityksen jälkeen Roope Salminen ilmoitti, että haluaa tulla ensi kesänäkin Seinäjoelle. Niin hauskaa hänellä oli eteläpohjalaisten kanssa. Tulevana viikonloppuna vuorossa onkin sitten Riku Nieminen. Olemme saaneet todistaa Rikun monipuolisuutta niin teatterilavoilla kuin kamerankin edessä. Nyt vuorossa onkin huikeaa ilotulitusta, kun saamme tämän virtuoosin kanssamme Piirin kesälavalle Improaallon hyppysiin. Iloa ja huumoria täynnä oleva show kohoaa huippuunsa, ja odotettavissa on esitys, joka tulee yllättämään esiintyjänsäkin! Ensi viikonloppuna saamme jälleen nauraa niin, että tyrät rytkyy! Iloitaan kesästä siis yhdessä!

Kirjoittaja on näyttelijä, teatteriohjaaja ja tuottaja.