Kolumni Uusi vuosi uudella ilmeellä

Oppilaitoksessa ajanlasku muodostuu hieman toisella tavalla kuin kalenterissa. Meillä oppilaitoksissa vuosi vaihtuu heinä-elokuun vaihteessa ja mielellään ajatellaan työntekoa lomasta lomaan. Näin kesäloman jälkeen olemmekin uuden lukuvuoden ja työvuoden alussa, nimittäin uusi lukuvuosi käynnistyi 1.8. Ansaittu kuukauden kesäloma tai muu tauko arkisesta rutiinista on takana ja lähdemme syksyä kohti. Vaikka kalenterissa vuosi kääntyi jälkimmäiselle puoliskolleen jo kuukausi sitten, niin oppilaitoksissa olemme aina uuden edessä näin syksyllä.

Olemme viimeisten vuosien aikana panostaneet julkisuuskuvaan ja ilmeeseen, jonka raikkaus toivottavasti välittyy myös teille asiakkaille. Konkreettisin osoitus päivittyvästä ilmeestä on opinto-ohjelma, joka julkaisuna edustaa vahvasti aikakauttaan. Tänä vuonna tuomme opinto-ohjelmassa kuvien kautta toimintaamme esille paljon aiempia vuosia enemmän ja kuvaaja Tanja Korpela olikin keväällä jonkin aikaa tuttu näky kurssien yhteydessä. Lisäksi päivitämme vuosittain teeman ja teemavärin lukuvuodelle ja tänä vuonna kansalaisopistossa voi Hullaantua harrastamiseen tai Hullaantua oppimiseen. Teemavärinä lukuvuodelle 2022-2023 on sininen, joka näkyy lukuvuoden aikana julkaisuissa muiden värien täydentämänä.

Kuluneiden parin lukuvuoden aikana on maailmassa ja Seinäjoen kansalaisopistossa tapahtunut monenlaisia muutoksia. Nyt onkin juuri oikea aika aloittaa tai jatkaa harrastuksia sekä olla aktiivinen oman elämänsä suunnannäyttäjä. Toivottavasti opinto-ohjelma tarjoaa monia mahdollisuuksia ja pääsette kursseille, joille kaikkein eniten haluatte, ilmoittautumisen alkaessa maanantaina 15.8. Me pyrimme tekemään taas tulevastakin lukuvuodesta onnistuneen niin teidän asiakkaiden kuin ylläpitäjänkin puolesta ja toimintaamme pääsee mukaan läpi lukuvuoden. Opetustunti- ja asiakasmäärillä mitattuna olemme saman kokoluokan kaupunkien keskuudessa menestyneet varsin hyvin ja haluamme jatkossakin tarjota laadukkaita, kehittyviä ja motivoivia sisältöjä, joten tervetuloa tutustumaan tarjontaamme!

Kirjoittaja on Seinäjoen kansalaisopiston rehtori