Päätoimittajalta | Paluu sorvin ääreen

Elokuun kosteat aamut ja viilenevät hämärtyvät illat antavat pehmeän laskun lähestyvään talveen.

Ilmassa on jo vahvasti syksy, tuleentuvan viljan tuoksu. Maatilalla kasvaneelle tuo tuoksu herättää mielessä sadonkorjuun kiireisen ajan tunnelman. Samaan aikaan mieltä kaihertaa haikeus menneen kesän perään ja toiveikas odotus sen kasvattaman sadon runsaudesta. Tarpeen määrästä riippumatta syksyllä herää pakonomainen halu säilöä ja pakastaa niin runsaita määriä, kuin suinkin ajallaan ehtii. Luonto tarjoaa nyt niin runsaasti antimiaan, että jollei koskaan tätä ennen, niin nyt kannattaa lähteä marjaan. Mustikka tuottaa satoa sielläkin, missä sen kasvaminen on epätodennäköistä.

Työn iloa jokaiselle kesälomalta arkeen siirtyneelle.

Omalta osaltani palasin maanantaina sorvini ääreen, kuten moni muukin. Koen rikkautena sen, että palaan sinne toimeliaan kesän jälkeen, käsissä hiertymät fyysisen metsänhoitotyön rasituksista. Se tasapainottaa olemista, elämistä ja arvottamista, kun siistin sisätyön saa vaihtaa välillä toviksi työhön, jota tehdään kehon voimalla.

Paikallisten tapahtumien ja ilmiöiden uutisoimisen pariin palasin nyt hetkenä, jolloin journalismin tekemisen itsenäinen rooli, kysymys journalistisesta vastuusta ja vapaudesta sekä journalistisen sisällön ja markkinoinnin rajasta on ollut esillä yhteiskunnallisessa keskustelussa. Journalistin ohjeita noudattava julkaisu toimii vapaana ulkopuolisesta painostuksesta ja käsiteltävien aiheiden valinta tehdään toimituksessa toimittajien päätöksestä ja tavoitteesta palvella lukijoita monipuolisesti paikallisella riippumattomalla sisällöllä. Näin teemme myös Seinäjoen Sanomia.

Työn iloa jokaiselle kesälomalta arkeen siirtyneelle. Sitä iloa täytyy ehkä ensimmäisinä päivinä hakea, mutta oman työn ja tekemisen arvostuksesta se nousee, oli toimi mikä tahansa.

Koululaisille toivotan ihanaa loppulomaa, ajatukset ovat varmasti jo alkavassa lukuvuodessa, mutta nauttikaa kesästä vielä viimeinen viikko!

Etusivulla nyt

Luetuimmat