Soukanjoen professori Sannasta ja sähköstä

Pääministerimme tykkää sekä vauhdikkaasta juhlinnasta että sitä seuraavasta julkisuudesta. En hiukkaakaan usko, että hän naiiviuttaan antoi kuvata itseään hilpeässä sekoilussa luullen, etteivät videot leviä bilepiirin ulkopuolelle.

Jos olen väärässä, on syytä olla huolissaan.

Kyseessä on ammattitaidolla tehty imagonrakennuskampanja. Näyttää toimivan. Kannatus kasvaa. SDP:n puheenjohtajan suosio on paljon suurempi kuin puolueen, mutta hienoista plussaa sekin on saanut.

Eivätkä Sannaa fanita vain suomalaiset demarit, feministit ja bileikäinen nuoriso. Hesarin kirjeenvaihtaja kertoo kaikkien brittienkin rakastavan häntä ja hehkuttaa:

”On päivänselvää, että Marin on vahvistanut pääministeriytensä aikana pelkällä olemuksellaan Suomen kansainvälistä maakuvaa enemmän kuin mikään brändityöryhmä ikinä kykenee”.

SDP:n tärkein tavoite on tietysti jatkaa pääministeripuolueena vaalien jälkeen eli voittaa Orpo ja kokoomus. Kokoomuksen toivo on Naton ja demarien Sannan suosiossa.

Seinäjoen Energia Oy, kaupungin rahasampo, joutuu osingonmaksukykynsä turvaamiseksi rahastamaan raskaammin meitä asiakkaita.

Ison sähkölämmitteisen omakotitalon asukkaana kuulun rankimmin rahastettaviin. Enpä tuota suuremmin sure, mutta köyhille voi tulla vilu. Laiha lohtu on, että sähkömme on yhä maan halvimpia.

Paljonkohan kaupungin rahaa paloi Fennovoimassa? En moiti päättäjiä, silloista Energian hallitusta (pj. Pertti Mäki-Hakola) enkä sen melkein yksimielisesti hyväksyneitä valtuutettuja, olinhan joukossa itsekin.

Ydinvoimaa vihaavat vihreätkin odottavat nyt kädet ristissä Olkiluoto kolmosen käynnistymistä ja pitävät turpeestakin puhuessaan sordiinoa päällä.

Makuasia, syyttääkö Venäjän hyökkäystä Ukrainaan vai EU:n sille määräämiä pakotteita ja niiden vastapakotteita, mutta niiden seurauksia me energialaskuissamme maksamme, seinäjokiset vielä fennovoimalisää päälle.

Energiapulaa ja talouslamaa veikataan koko Eurooppaan.

Outoa, ettei juuri kukaan esitä neuvotteluja tappamisen ja tuhoamisen lopettamiseksi. Niin kauan kuin ennakkoehto on, että ensin ”meidän” pitää voittaa sota, ei sodalle loppua näy.

Ja täystuhon eli atomisodan vaara kasvaa.