Kolumni Parisuhuretta

Mullon takana pari suhuretta. Muutama lyhyenläntä ja pari pirempääki matkaa on tullu rämmittyä. Turkulaasenki kans tuli koetettua. Ei ollu vaan yhteestä kieltä. Kaikki ne suhtehet päättyy aikanansa, ku toinen oliki muuta mitä alkutekstiis luvattihi.

Vaatimuslista kasvoo. Jos meen naimisihin, niin kyllä ainakin seuraavat loorat tuloo täyttyä:

Sen tuloo olla pohojalaane mies. Rehti ja suora. Töissäkin sen tuloo käyrä ja sen pitää tykätä siitä mitä se teköö. Ei sitä muuten jaksa kattella hullukaan. Komiaki sen tuloo olla. Pikkuusen vinolla tavalla, jottei soo ittiänsä täynnä. Eherottomasti uskollinen. Eihän siitä mitään tuu, jos vanhat heilat ramppaa oven takana. Pilikettä silimäkulmastaki pitää löytyä. Ei täs ny joka ehtoo olla hautahan menos.

Solis hyvä jos se ruokaa osaas laittaa. Ei tarttis itte olla kattilan ääres koko ajan. Ja jos se siivotakki osaas, niin ei tarttis mattojen alta mennä peräs imuroomahan. Kyllä sen täytyy keskustellakki osata. Kuka ny jaksaa päivästä toisehen pelekkiä murahteluja kuunnella. Ja kyllähän son tärkiää jotta se pukeutuakki osaa, jottei juhulis tartte hävetä ku toinen o kurasaappahis ja vanhoos verkkariis.

Kyllä sen täytyy osata sanua, jotta rakastan. Siitä tuloo hyvä olo niin ittelle ku toisellekki. Ja anteeksi pitää osata pyytää ku teköö jotaki typerää. Jos ei pyyretä, niin miten se toinen osaas anteeksi antaa.

Olis se komiaa, jos se joskus sanoos painavalla äänellä notta perkele. Silloon tietääs, jotta se osaa puolustaa omaa näkemystänsä. Ei sellaasella mitään tee, joka vaan myötäälöö menemähän.

Ja loppuviimeen sen tuloo rakastaa niin kovaa, jotta son valamis taistelemahan viimeesehen asti, jotta se sais pitää sut omanansa. Ku muutoon son niin heleppo lähtiä, jos toinen ei tuumaa siihen mitään.

Kannattaa varoa mitä äänehe menöö sanomahan. Kohta sitä seisoo alttarilla vieres sellaane päässilimääne pohjalaane, joka o kaikkia mitä sä niihin lootihin laitoot.

Ja sen raukkaparan vieres alttarilla seisoo samallaane mettäpyöröö ku se itte o. Ja sitte sitä mietitähän jotta mitä täs oikeen ollahan tekemäs. Kaks samallaasta pössöötä tekemäs parisuhuretta aiva tärinöös.

Jotta kannattaa varoa mitä äänehen menöö sanomahan.

Omistettu sille yhyrelle pöyröölle, joka meni toisen pöyröön kans vihille 31.12.22.

Kirjoittaja on teatteriohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä