Mitä tehdä hiihtolomaviikolla? – Kokosimme vinkkejä lapsiperheille Seinäjoelta

Pii Poon legotapahtuma täyttää Seinäjoki Areenan viikonloppuna. Marita Tiihonen

toimitus

Seinäjoen kouluissa vietetään tällä viikolla hiihtolomaa. Kokosimme tähän vinkkejä hiihtolomatekemiseksi loppuviikolle.

Vesisankarit uimahallissa

Vesisankarit-tapahtuma rantautuu ensimmäistä kertaa Seinäjoen uimahalliin 28. helmikuuta kello 13. Kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja uimahallilipun hinnalla. Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Ohjelmassa on uusi pelastusliivihaaste, jossa puetaan liivit vedessä päälle aikaa vastaan sekä muun muassa melontaa, snorklausta ja uppopalloa sekä uintitekniikan hiontaa.

Vesisankarit-hanke on vuodesta 2015 kannustanut vesillä liikkumisen taitojen harjoitteluun ympäri Suomea järjestetyissä koululais- ja yleisötapahtumissa.

Kalajärven talvielämyspäivä

Kalajärven perinteistä talvielämyspäivää vietetään lauantaina 29. helmikuuta kello 10–14 Peräseinäjoen Kalajärvellä. Sään salliessa ohjelmassa on hiihtoa, lumen puuttuessa patikointia.

Tapahtumassa pääsee opastetusti pilkkimään ja lapsille on myös leikkiongintaa. Ohjelmassa on myös poniajelua, kirveenheittokisailua ja yhdistyksien välinen potkukelkkaviestikilpailu.

Tapahtuma maksaa viisi euroa henkilötä tai kymmenen euroa perheeltä.

Pii Poon Lego-tapahtuma

Lego-fanit kokoontuvat viikonloppuna Seinäjoki Areenalle, jossa järjestetään Pii Poon Lego-tapahtuma.

Tapahtumassa voi rakentaa legoista eri teemojen, kuten Minecraftin mukaan tai kokeilla, mitä kaikkea saa aikaan peruspalikoista. Areenalle taidonnäytteensä tuovat myös lego-harrastajat. Esillä on muun muassa viikinkiaiheinen lego-dioraama.

Legotapahtuma on avoinna lauantaina kello 10–16 ja sunnuntaina kello 10–15. Pääsyliput maksavat kahdeksan euroa ja perhelippu 24 euroa. Alle kolmevuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

Lelut kiertoon Kivinavetassa

Etelä-Pohjanmaan museossa vaihdetaan talvilomaviikolla leluja. Leluja pääsee vaihtamaan tuomalla oman lelunsa museoon ja valitsemalla jonkun kivan lelun kotiin viemiseksi. Useammankin lelun saa toki vaihtaa. Vaihdettavaksi voi tuoda myös pelejä ja palapelejä. Tärkeää on, että vaihdettavat lelut ovat ehjiä ja leikkikuntoisia. Leluja vaihdetaan Törnävän Kivinavetan ala-aulassa torstaina 27. helmikuuta kello 12–16.

Tapahtumaan ja museonäyttelyihin on tapahtuman aikana vapaa pääsy. Etelä-Pohjanmaan museo on avoinna torstaina, perjantaina ja sunnuntaina kello 12-16.

Ryhmä Hau viihdyttää

Seinäjoen Ideaparkissa voi lauantaina 29. helmikuuta tavata ja halata supersuositun Ryhmä Haun Samppaa ja Vainua. Hahmot hauskuuttavat lapsia kello 14 alkaen. Perjantaina 28. helmikuuta Ideaparkissa piirretään hahmoja kello 11–15 sarjakuvantekijöiden kanssa. Teoksista järjestetään näyttely. Tapahtumat ovat maksuttomia.

Kommentoi