Kalevan navetan ensimmäiset ovet ovat auki – tällä viikolla pääsee syömään, kursseille ja ostoksille

Käsityökoulu Näpin rehtori Anne Honkala (vas.) ja Taito Etelä-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Marja Hemminki-Haapoja iloitsevat, että kaikki toiminta on nyt yhden katon alla. Riina Haapala

Riina Haapala

Virallisia avajaisia saadaan odottaa vielä pari viikkoa, mutta uteliaimmat pääsevät jo kurkistamaan Kalevan navettaan. Tällä viikolla ovensa ovat avanneet Taito Etelä-Pohjanmaa ja Äärellä-ravintola.

Taito Etelä-Pohjanmaa muutti Kalevan navettaan kahdesta paikasta: Kaarakan talosta ja Luomanrannasta, jossa toimi käsityö- ja muotoilukoulu Näppi.

Uusissa tiloissa on pajoja varten noin 250 neliömetriä ja myymälässä noin sata neliötä. Lisäksi toimistotiloja on noin 60 neliömetriä.

– Neliöitä on vähemmän kuin aikaisemmin, mutta tämä on käytännöllistä tilaa. Saatiin tänne mahtumaan enemmän, kertoo Taito Etelä-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Marja Hemminki-Haapoja

Kaarakan talossa oli paljon portaita ja pieniä komeroita. Uusi tila on kokonaan yhdessä kerroksessa ja esteetön. Helpotus on myös se, että kaikki on samassa paikassa.

– Meillä oli Näppi eri paikassa ja jouduttiin roudaamaan tavaraa eri puolille, kertoo Näpin rehtori Anne Honkala

Uusissa tiloissa mahdollistuvat myös erilaiset yhteistyömuodot. Taitoshopissa myydään jatkossa myös muun muassa Taidehallin lippuja.

– Ja käsityökoulusta on tosi helppo piipahtaa näyttelyssä ja saada ideoita ja inspiraatiota omaan suunnitteluun, Honkala sanoo.

Tulossa on myös muun muassa käsityökoulun ja muiden toimijoiden yhteinen tapahtumapäivä ja kesäleiri.

Avajaisviikolle Taito osallistuu järjestämällä Lykky-neuletapahtuman. Luvassa on kursseja, lankamyyntiä ja ensimmäistä kertaa Seinäjoella Käsityöyökerho. Paikalle on tulossa käsityömaailman kovia nimiä kuten Lainemagazine ja Villapesuohjelman vloggaajat. Käsityöyökerhossa dj:nä toimii neulesuunnittelija Niina Laitinen.

– Käsityöyökerho on jo melkein täynnä, Hemminki-Haapoja kertoo.

Viime keväänä ovensa keskustassa kiinni laittanut Äärellä-ravintola on jo laittanut kattilat tulille Kalevan navetassa. Ennen isoja avajaisia pitää hieman harjoitella.

Yrittäjä Jani Unkeri kertoo, että ravintolassa tullaan panostamaan muun muassa lounaaseen.

– Tutut maut, mutta vähän eri tavalla kuin Äärellä 1.0:ssa, Unkeri kertoo.

Uutuutena ravintola tuo brunssin. Sitä on Unkerin mukaan toivottu siitä asti kun Juurella on perustettu.

– Nyt haluamme siihen vastata. Lisäksi meillä on kahvilatuotteita, mikä palvelee Taito Etelä-Pohjanmaan ja Taidehallin kävijöitä.

Uudessa Äärellä-ravintolassa on asiakaspaikkoja sadalle ihmiselle. Lisäksi yläkerran Hugo-salilla paikkamäärä voidaan triplata.

– Tämä miljöö on meille tosi hieno mahdollisuus. Makumaailma ei muutu, mutta saadaan tutut, hyvät maut täällä esiin.

Aiheeseen liittyvää

  1. Mitä tapahtuu Kaarakan talolle? 26.2.2020 7:00
  2. Kalevan Navetta aukeaa maaliskuussa – Taidehalli julkisti ensimmäiset näyttelynsä 26.11.2019 13:04

Kommentoi