Seinäjoki haluaa rakentaa "Suomen elinvoimaisimman maaseudun" – keväällä tulossa kolme asukasiltaa

Seinäjoki haluaa pohtia, kuinka rakennetaan Suomen paras maaseutu. Kylien ja kaupunginosien kehittämisstrategiassa pohditaan muun muassa tonttikaupan edistämistä. Seinäjoen Sanomat

toimitus

Seinäjoki tekee kylille ja kaupunginosille kehittämisstrategiaa.

Kehittämisstrategiatyössä pohditaan muun muassa minkälaisia uudenlaisia palveluita ja yrittäjyyttä maaseudulla voi olla, miten edistetään tonttikauppaa maaseudulla ja miksi maaseutu on paras paikka asua sekä miten yhteistyön avulla saadaan kylistä eläviä ja yhteisöllisiä.

– Tärkeää on pohtia myös, että miten rakennamme Suomen parhaan maaseudun missä asua ja yrittää. Mitä pitkän linjan toimenpiteitä pitää tehdä, jotta maaseudulla ja kylillä on entistä paremmat edellytykset kasvaa ja kehittyä, toteaa elinvoimajohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupungin tiedotteessa.

Kehittämisstrategiatyö sisältää kolme asukasiltaa ja kyselytutkimuksen. Tavoitteena on, että kesään mennessä strategiatyö on valmiina ja se viedään kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Kehittämisstrategia koostuu neljästä eri kokonaisuudesta: liikkuminen ja saavutettavuus, tapahtumat ja yhteisöllisyys, palvelut ja yrittäjyys ja asuminen.

Kehittämisstrategia toteutetaan Seinäjoen kaupungin, Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:n ja Into Seinäjoki Oy:n yhteistyönä.

Asukasillat järjestetään 11.3. Ylistarossa, 25.3. Peräseinäjoella ja 23.4. pääkirjasto Apilassa.

Kommentoi