Jouppilanvuoren jäähallin nimen saa myydä – kaupunki sopi seurojen kanssa pelisäännöt

Jouppilanvuoren jäähalli peruskorjattiin ja -parannettiin kiinteäksi ja puolilämpimäksi halliksi vuosien 2017–2018 aikana. Matias Helinko

Matias Helinko

Jouppilanvuoren jäähallin nimi on tulevaisuudessa mahdollista muuttaa sponsorisopimuksen myötä.

Jääkiekon Suomi-sarjassa pelaavan S-Kiekon edustusjoukkueen toiminnasta vastaava SeiHockey Oy on anonut Seinäjoen kaupungilta lupaa myydä kaupungin omistaman jäähallin nimen ulkopuoliselle yritykselle.

SeiHockey Oy:n alunperin viime vuoden puolella jättämän esityksen mukaan jäähallin kolme pääkäyttäjäseuraa – Seinäjoen Taitoluistelijat, S-Kiekko juniorit ja S-Kiekko edustus/SeiHockey – ovat käyneet keskenään neuvotteluja tavasta, jolla osapuolet jakaisivat myynnistä saatavat tulot seurojen toimintaan.

Alkuvuodesta tarkennettujen neuvottelujen jälkeen kaupunki ja jääurheiluseurat ovat päässeet yksimielisyyteen ja kaikki seurat ovat hyväksyneet esityksen.

SeiHeockey Oy ottaa vastuun jäähallin nimen myymisestä. Seuran tavoitteenaan on viiden vuoden ja minimissään kolmen vuoden kiinteä sopimus ja tämän jälkeen toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Vastuullisena toimijana SeiHockey Oy myös saisi suurimman osan saatavista tuloista: ensimmäisen vuotena osuus olisi 82 prosenttia ja siitä eteenpäin 83 prosenttia. Taitoluistelijoiden osuus vuositulosta on 15 prosenttia ja Seinäjoen kaupungin osuus 1. vuotena 3 prosenttia ja siitä eteenpäin 2 prosenttia.

SeiHockey Oy:n liiketoiminnan omistaa Seinäjoen Jääkiekon Tuki ry sekä S-Kiekko Juniorit ry. S-Kiekko junioreiden osuus tuloista määräytyy heidän osakeyhtiön omistusosuuden (20 %) mukaisesti.

Vaikka jäähallin markkinointinimi tulevaisuudessa vaihtuisi, virallisesti sen nimi kaupungin hyvinvointilautakunnan päätöksen mukaan on Jouppilanvuoren jäähalli.

Vastaava, aikaisempi kaupungin omistaman liikuntapaikan nimeäminen on tehty Seinäjoen pesäpallostadionin yhteydessä, kun kiinteistönvälitysketju Kotijoukkue Oy, JymyJussit ja Seinäjoen Maila-Jussit solmivat yhteistyösopimuksen, jonka yhtenä ulottuvuutena oli stadionin nimeäminen kiinteistövälitysketjun mukaan. Stadionin virallinen nimi virallisissa julkaisuissa ja käyttöyhteyksissä on edelleen Seinäjoen pesäpallostadion.

Kommentoi