Seinäjoen kaupunginteatterin Evitan nimiroolin näyttelijä on julkistettu – tunnettu Uusi päivä -sarjasta

Seinäjoen kaupunginteatterin syksyn 2020 avaa Tuomas Parkkisen ohjaama Evita-musikaali. Evitan roolin laulaa näyttelijä Helena Rängman

Teatterikorkeakoulusta (2002) näyttelijäksi valmistunut, tanssiva ja koulutettu laulaja Rängman on tunnettu muun muassa tv-sarjoista Uusi päivä ja Kimmo sekä isoista rooleistaan muun muassa Tampereen Teatterissa Parhaillaan hän esiintyy Tampereen teatterin Notre Dame -musikaalissa.

Evitan vastavoima on Che, jota esittää laulaja Marko Maunuksela

Evita-musikaalin Juan Perón on Esa Ahonen, Heikki Vainionpää on tangolaulaja Magaldi. Rakastajattaren roolin laulaa Petra Pääkkönen, joka esitti Sofiaa suomenkielisessä Mamma Mia -musikaalissa vuonna 2018. Yhteensä näyttämöllä on kolmattakymmentä esiintyjää sekä kahdeksanhenkinen orkesteri.

Musikaalin koreografi on Jukka Haapalainen Lavastuksen suunnittelee Marjatta Kuivasto, puvut Leena Rintala, äänet Sakari Kiiski, valot Hannu Raja-aho ja naamioinnin Johanna Uusitontti Seinäjoella nähtävän Evitan tarkistettu suomennos on Mikko Koivusalon

Evita saa ensi-iltansa 19. syyskuuta Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Musikaali on ohjelmistossa kevääseen 2021 saakka.

Evita on Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen menestysmusikaali, joka sai kantaesityksensä Lontoossa 1978. Broadwaylla se tuli ensi-iltaan seuraavana vuonna.