YIT suunnittelee Jouppiin jo seitsemättä kerrostaloa, vaikka uusimmastakaan ei kaikkia asuntoja ole myyty: "On täysin realistista, että kaikki tehdään"

Uuden Seinäjoen Festivon (keskellä) asukkaat ovat jo päässeet muuttamaan koteihinsa. Seinäjoen Ohto on kaavoitettu kuvassa vasemmalla näkyvän kerrostalon taakse. Riina Haapala

Riina Haapala

YIT:n rakentama Seinäjoen Festivo valmistuu tänään keskiviikkona. Joupissa sijaitseva kerrostalo on Komiakortteliksi nimetyn alueen kuudes.

YIT:n aluepäällikkö Anssi Mäkelä kertoo, että talosta on myyty noin viisitoista asuntoa. Kaikkiaan talossa on 44 asuntoa.

Mäkelän mukaan loputkin asunnot myydään eikä laiteta vuokralle. Festivossa on yksiöitä ja pieniä kaksioita ja kolmioita. Suurimmat kolmiot ovat pinta-alaltaan 69-neliöisiä.

Vaikka Festivostakaan kaikkia asuntoja ei ole vielä myyty, YIT on jo hakenut rakennuslupaa Komiakorttelin seitsemännelle kerrostalolle, Seinäjoen Ohtolle. Aivan heti ei rakentaminen kuitenkaan ala, vaan Mäkelän mukaan YIT varautuu tulevaisuuteen.

– Lupaprosessi hoidetaan valmiiksi ensin, mutta Ohto ei ole vielä ennakkomarkkinoinnissakaan.

Nykyisten kuuden talon lisäksi alueelle on suunniteltu vielä toiset kuusi kerrostaloa. Mäkelän mukaan nämä kaikki aiotaan toteuttaa.

– On täysin realistista, että kaikki tehdään. Aikataulu on eri asia. Markkina määrää kysynnän, Mäkelä muistuttaa.

– Teemme vaikka muutamassa vuodessa kaikki, jos kysyntää on.

Mäkelän mukaan osa Festivon asunnoista on ostettu itselle kodeiksi, osan ovat ostaneet piensijoittajat. Mäkelä kertoo, että sijoituskäyttöön ostetut pienet yksiöt on kaikki vuokrattu.

– Alueen valtti on, että SeAMK ja Ideapark ovat kivenheiton päässä, Mäkelä muistuttaa.

– Hyvä kysyntä pienemmille asunnoille, mutta Ohtoon tulee vähän isompaa asuntoa.

Kommentoi