Avi löysi vakavia puutteita – hoivakoti Kissanpäivien toiminta Seinäjoen kaupungin vastuulle

Lue uusin printtilehti tästä.

toimitus

Hoivakoti Kissanpäivien toiminta siirtyy toistaiseksi Seinäjoen kaupungin vastuulle. Seinäjoen kaupungin työntekijöitä on siirtynyt vastaamaan hoivakodin toiminnasta 13. helmikuuta alkaen. Hoivakodin asukkaiden elämään muutos ei vaikuta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto keskeytti Seinäjoella sijaitsevan 21-paikkaisen hoivakodin toiminnan torstaina välittömästi määräajaksi. Seinäjoen kaupungin tiedotteen mukaan hoivakodissa on havaittu vakavia puutteita muun muassa lääkehuollossa ja henkilöstömitoituksessa, ja asiakasturvallisuuden on katsottu vaarantuneen. Asiakaskunta ei kaikilta osin ole vastannut aluehallintoviraston myöntämää toimilupaa.

Yksikkö on tarjonnut ikääntyneille ja toimintarajoitteisille päihdeongelmaisille tarkoitettuja ympärivuorokautisia asumis- ja kuntoutuspalveluita.

Seinäjoen kaupunki on ostanut päihdeongelmaisten palveluita hoivakodin omistamalta SJ-Group Oy:ltä vuodesta 2015.

Seinäjoen kaupunki on tehnyt tarkastuksia hoivakotiin 2017 ja 2019. Pyynnöistä huolimatta havaittuja vakavia puutteita ei ollut korjattu.

Seinäjoen kaupunki ja AVI tekivät yhteisen tarkastuskäynnin hoivakotiin 14.1.2020 sekä 12.2.2020. Käyntien jälkeen AVI teki keskeytyspäätöksen.

Kommentoi