Seinäjoki Hiphop Festival siirtyy lähemmäs kesää – ensimmäiset esiintyjät julki

Rytmikorjaamolla järjestettävä, perinteisesti syyskuun alussa järjestetty räppifestivaali SHHF siirtyy elokuun viimeiselle viikonlopulle. Syynä siirtymiseen on ohjelmistovalinnat sekä kesän läheisyys.

– Saimme kiinnitettyä merkittävän ulkomaisen esiintyjän eli yhdysvaltalaisen Terror Reidin tuolle ajankohdalle. Myös suomalaiset kärkinimet kuten Pyhimys ja Gasellit tekevät kesän viimeisimpiä keikkoja tapahtumassamme. Viikko kesään päin on myös kelien kannalta merkittävä aika ulkotapahtumalle tuossa kohtaa vuotta, kertoo tapahtuman promoottori Tom Kangas festivaalin tiedotteessa.

Seinäjoki Hiphop Festival julkisti tänään puolet ohjelmistostaan. Festivaalilla nähdään Terror Reid (USA), Pyhmis, Gettomasa, Gasellit, Kube, Mouhous, OG Ulla-Maija, Melo, Lauri Haav, Dj Kridlokk, Laineen Kasperi, Hurtta ja Sexmane. Loput artistit julkistetaan lähempänä kesää.

– Tämä on yhdeksäs vuosi kun tapahtuma järjestetään, ja hiphop-musiikki on kokenut sinä aikana todellla merkittävän nousun. Tapahtumasta puhutaan Pohjanmaalla välillä vieläkin alakulttuuritapahtumana, vaikka nykyisin meillä esiintyvät perinteiset nimet suorastaan dominoivat Emma-gaalaa ja Spotifyn kärkipaikkoja, Kangas sanoo tiedotteessa.

Viime vuonna tapahtumassa vieraili noin 4000 hiphopin ystävää.

– Viime vuosi sujui kaikin puolin esimerkillisesti, ja edellisvuoden hyväksi todetuista suunnitelmista pidetään kiinni myös tänä vuonna.