SeAMKin hallitus esittää yhteistyön tiivistämistä Tampereen kanssa – vähemmistöosakkuus ensisijainen tavoite

toimitus

SeAMKin hallitus kävi maanantain 10.2. kokouksessaan keskustelun yhteistyön tiivistämisestä Tampereen korkeakouluyhteisön kanssa.

SeAMKin hallitus ehdottaa omistajayhteisöilleen, että neuvotteluja yhteistyön tiivistämisestä Tampereen korkeakouluyhteisön kanssa jatketaan. Hallituksen kanta on, että tavoitteena olisi Tampereen korkeakoulusäätiön vähemmistöosakkuus Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Tässä ratkaisussa henkilöstön asema turvataan.

Etelä-Pohjanmaan kannalta ratkaisevaa on, millaiseksi muodostuu ammattikorkeakoulutoiminnan ja yliopistollisen koulutuksen ja tutkimuksen kokonaisuus Seinäjoella. Hallitus toteaa, että omistajayhteisöt ottavat asiaan kantaa, kun sopimusehdotukset ovat valmistuneet.

Keskustelussa SeAMKin henkilöstöön kuuluva hallituksen jäsen kertoi henkilöstön kannan olevan, että asiassa ei pidä päätyä selvitystyössä mainittuun vaihtoehtoon kolme (enemmistöomistus Tampereen korkeakoulusäätiölle). Opiskelijoihin kuuluva hallituksen jäsen ilmoitti, että opiskelijakunta SAMO ei ole tässä yhteydessä ottanut asiaan kantaa.

Kommentoi