Uhkakuva kovenee: K-Citymarketit lakon piiriin – PAM-pomo: "Emme odota kaikkien kohteiden olevan täysin kiinni"

Kaupan alan työehtosopimusneuvotteluja käydään nyt valtakunnansovittelijan toimiston johdolla. Neuvotteluissa ei ole tapahtunut vielä merkittävää edistystä, jonka vuoksi Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallituksen päätöksen mukaisesti lakot laajenevat viikolle 9, tiedottaa PAM.

Ellei sopimukseen päästä aiemmin, niin viikolla 9 lakkoon menevät Keskon varastot sekä kaikki K-Citymarketit. 24. helmikuuta kello 6 lakkoon menevät Kesko Logistiikka KV1 ja KV2, Kesko Logistiikka pakastevarasto, kaikki Kespron noutotukut sekä Kesko Logistiikan terminaalit Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa. Lakko päättyy mainituissa kohteissa 28. helmikuuta kello 24.

27. helmikuuta kello 6 alkaa kaikkia K-Citymarketeja koskeva lakko, joka kestää 28. helmikuuta kello 24 saakka. Lakossa ovat sekä käyttötavara- että päivittäistavarapuolen työt.

PAM on aikaisemmin ilmoittanut myös muun muassa kaikkia alueosuuskauppojen Prismoja sekä S-ryhmään kuuluvaa Inex Partnersin Sipoon käyttötavara- ja päivittäistavaralogistiikkakeskusta koskevasta viikon 8 lakoista.

– Neuvottelut eivät ole riittävästi edenneet vuokratyön käytön pelisääntöjen täsmentämisen, elämiseen riittävien työtuntien varmistamisen sekä kiky-tuntien poistamisen osalta. Tästä johtuen etenemme PAMin hallituksen 31. tammikuuta tekemän päätöksen mukaisesti ja ilmoitimme uusista kaupan alan lakoista, kertoo PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen tiedotteessa.

– Tavoitteenamme eivät ole lakot, vaan sopimukset. Toivon, että pääsemme pian sopimukseen, sillä se on parempi niin alan työntekijöiden kuin kaupan alan asiakkaidenkin näkökulmasta. Jos lakot toteutuvat niin emme odota kaikkien kohteiden olevan täysin kiinni, jatkaa Rönni-Sällinen tiedotteessa.