Vuokratilastot julki, Helsingissä hinnat huipussa

Viimeisen kuuden kuukauden aikana solmituissa uusissa vuokrasuhteissa Helsingissä keskimääräinen vuokraneliö maksoi 22,7 euroa neliöltä. Kuvassa Jätkäsaarta. Arkisto / Päivi Tuovinen

toimitus

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat vuodessa eniten pääkaupunkiseudulla vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä, tiedottaa Tilastokeskus. Suurista kaupungeista vapaarahoitteiset vuokrat ovat vuoteen 2015 verrattuna nousseet eniten Vantaalla, Turussa ja Tampereella. Maakuntakeskuksista vuokrat ovat samalla ajanjaksolla nousseet eniten Mikkelissä, Rovaniemellä ja Kuopiossa. Pääkaupunkiseudulla vuokrat ovat nousseet 6,8 prosenttia ja muualla Suomessa 5,5 prosenttia vuodesta 2015.

Vuoteen 2015 verrattuna vuokrat ovat nousseet lähes kaikkialla, mutta vuokrien vuosinousu on hidastunut viime vuosina eri puolilla maata. Vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa Helsingin keskivuokrataso on edelleen korkein koko maassa, 21 euroa neliöltä. Viimeisen kuuden kuukauden aikana solmituissa uusissa vuokrasuhteissa Helsingissä keskimääräinen vuokraneliö maksoi 22,7 euroa neliöltä, Tampereella 15,9 euroa neliöltä ja Turussa 15,3 euroa neliöltä, kerrotaan tiedotteessa.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta, joka perustuu Kansaneläkelaitoksen asumistukirekisterin ja yksityisten vuokrataloyhtiöiden tietoihin.

Aiheeseen liittyvää

  1. Timo Metsola: Asumistuki nostaa vuokria ja sitä pitää leikata – "Pitää toimia vaiheittain mutta päättäväisesti" 8.8.2019 11:27

Kommentoi