Urheilijat palkitaan Seinäjoen gaalassa – viikonloppuna selviää, ketkä pääsevät Pohjanmaan Hall of Fameen

Urheilutoimittajain Liiton valtakunnallisessa äänestyksessä on jo ehditty valita lajien vuoden parhaat urheilijat. Pöytätenniksessä vuoden urheilija oli Seinäjoen Sisua Suomessa edustava Benedek Oláh. Vilja Kärkkäinen

Matias Helinko

Urheilutoimittajain Liitto ehti viime viikolla valita Vuoden Urheilijat, ja valinnat julkistettiin perinteisesti gaalatapahtumassa.

Kun valtakunnallisesti ansioituneimmat urheilijat on saatu valittua, urheilun pohjalaistoimijat pääsevät valitsemaan omat sankarinsa tulevana viikonloppuna Seinäjoki Areenalla järjestettävässä vuosittaisessa Pohjanmaan Urheilugaalassa.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry sekä Pohjanmaan Urheilutoimittajat ry, jotka myös valitsevat gaalassa julkistettavat ja jaettavat palkinnot. Perinteisten vuoden urheilijan, joukkueen ja valmentajan lisäksi palkitaan muun muassa Vuoden Jokeri, Vuoden Maineteko ja Elämäntyö pohjalaisen liikunnan ja urheilun hyväksi.

Myös yleisöllä on ollut mahdollisuus vaikuttaa. Yleisö on äänestänyt yhden palkintokategorioista: vuoden 2019 sykähdyttävimmän pohjalaiset urheiluhetken. Ehdokkaiden joukkoon oli ennakkoon valittu kahden pesäpallon lyöjäjokerin Janette Lepistön ja Jukka-Pekka Vainionpään lyöjätilastojen voitot, Karhu Basketin toinen perättäinen Korisliigan Suomenmestaruus, keihäänheittäjä Tero Pitkämäen ja painija Rami Hietaniemen urheilu-urien päätökset sekä Olympic Charity Golfin 15 000 euron lahjoitus nuorten urheilijoiden tukemiseen.

Täysin uutena avauksena uuden vuosikymmenen ensimmäisessä gaalassa julkistetaan myös ensimmäiset Pohjanmaan urheilun Hall of Famen -kunniagalleriaan nimettävät urheilijat.

Pohjanmaan Liikunnan ja Urheilun aluejohtaja Aino-Maija Siren kertoo, että ensimmäisenä kunniagalleriaan nimetään neljä henkilöä. Edellytykset on haluttu pitää kovina, ja Sirenin mukaan ensi vaiheessa puhutaan olympiamitalisaavutuksista. Alueella ”on, mistä ammentaa”.

– Olemme ajan saatossa kehittäneet omaa alueellisista kunniagalleriaa. Keskusteluista on käynyt selväksi, että se on myös tarpeellinen. Kun nyt vietetään 11. gaalaa ja samalla uuden vuosikymmen alkua, halusimme panostaa kunniagallerian perustamiseen ja siitä on tarkoitus tehdä vuosien pysyvä perinne. Tulemme myöhemmin kertomaan myös kunniagallerian pysyvästä kodista, Siren kertoo tavoitteesta.

Kommentoi