Kirkkokadulle kokonaan siirtyvä Solar Sound tavoittelee 20 000 kävijää – promoottori uskoo pääesiintyjän ja sijainnin vauhdittavan lipunmyyntiä

Solar Sound -festivaalin promoottori Tommi Mäki kertoo, että festivaalin paikka Kirkkokadulla antaa mahdollisuuksia yhteistyöhön. Hän on neuvotellut jo muun muassa Tangomarkkinoiden ja Vauhtiajojen kanssa, sillä festivaalit ovat peräkkäisinä viikonloppuina. Riina Haapala

Riina Haapala

Tulevana kesänä kahdeksatta kertaa järjestettävä Solar Sound -festivaali on julkistanut ensimmäiset esiintyjänsä ja uuden festivaalialueensa.

Festivaalin pääesiintyjäksi on kiinnitetty Pohjanmaan ainoan festarikeikkansa tekevä Antti Tuisku Muita nyt julkistettuja artisteja ovat Sanni, Elastinen, Teflon Brothers, Abreu, Petri Nygård, Jubël ja Kube. Tuisku on esiintynyt Solar Sound -festivaalilla viimeksi vuonna 2016.

– Mahtavaa, että saimme Tuiskun täksi kesäksi, festivaalin promoottori Tommi Mäki iloitsee.

Mäen mukaan Antti Tuiskun festivaalituotanto on todella iso. Isompi lava tarkoittaa myös muutoksia festivaalialueeseen.

Solar Soundin päälava on tänä vuonna Kirkkokadulla kaupungintalon ja lyseon välissä. Sisäänkäynti on tänä vuonna Alvar Aallon kadulta.

– Alue, jossa on ollut lieveilmiöitä, on nyt tapahtuma-alueen sisällä.

Mäki kertoo, että lieveilmiöihin on viimeisen kolmen vuoden aikana puututtu ja niitä on onnistuttu hillitsemään. Tähän on vaadittu yhteistyötä viranomaisten ja useiden eri tahojen kanssa.

– Toivottavasti keskustan terassit ja ravintolat ovat täynnä ja ihmiset käyttävät niitä. Palveluita on niin hyvin saatavilla, että toivottavasti lieveilmiöt vähenevät, Mäki sanoo.

Kun festivaalialue muuttuu, on tapahtuman kävijäkapasiteettia pystytty kasvattamaan. Tulevana kesänä festivaalille mahtuu päivässä 12 000 kävijää. Kävijätavoite on kahdelle päivälle yhteensä 20 000.

– Uskon, että etenkin päivä, jolloin Tuisku esiintyy, myydään loppuun.

Tyypillisin Solar Sound -kävijä on 21–22-vuotias nainen Länsi-Suomen alueelta. Festivaalin pääasiallinen kävijähaitari on 16–28-vuotiaissa. Kun festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, 80 prosenttia kävijöistä oli alaikäisiä. Nyt 70 prosenttia on täysi-ikäisiä.

– Ne, jotka silloin olivat alaikäisiä, ovat nyt täysi-ikäisiä. Tapahtuma ja yleisö ovat kasvaneet.

Vuonna 2013 festivaalilla oheisohjelmineen oli 9 000 kävijää. Tänä vuonna yksi artisti maksoi Mäen mukaan saman verran kuin koko festivaali vuonna 2013.

– Kertoo siitä, että livepuoli on kasvanut hurjasti.

Mäki uskoo, että osana livealan kasvuun on vaikuttanut se, että kavereita ei nähdäkään välttämättä joka viikonloppu vaan kuulumiset vaihdetaan sosiaalisessa mediassa.

– Tarve tavata ei ole kadonnut, mutta tapahtumat tarjoavat siihen uuden alustan. Materiaan ei investoida enää niin paljon, vaan elämyksiin käytetään entistä enemmän.

Festivaalille on suunniteltu myös oheisohjelmaa. Mäki kertoo, että aktiviteetiksi halutaan jotain liikunnallista. Yksi mahdollisuus on e-sports. Oheisohjelma kuitenkin julkistetaan myöhemmin. Myös ruoka- ja juomapuoli on keskeisessä roolissa.

– Odotukset ovat nousseet valtavasti esimerkiksi vegaaniruoassa ja alkoholittomissa juomissa. Niiden merkitys on korostunut valtavasti viime vuosina.

Solar Sound

Solar Sound -festivaali järjestetään 24.–25. heinäkuuta Seinäjoen Kirkkokadulla.

Festivaalilla esiintyvät Antti Tuisku, Sanni, Elastinen, Teflon Brothers, Abreu, Petri Nygård, Jubël ja Kube. Loput artistit ja oheisohjelma julkistetaan myöhemmin keväällä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.