Kuortane suunnittelee jenkkifutiksen lisäämistä lukiovalikoimaan

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ja Kuortaneen urheilulukio selvittävät parhaillaan mahdollisuutta käynnistää ensimmäinen jenkkifutiksen lajiryhmä, jossa yhdistetään lukio-opiskelut ja lajiharjoittelu. Liitolla on käynnissä on kartoitus, jossa se kerää ennakkotietoa kiinnostuksesta urheilulukiota kohtaan.

Mikäli lukion 1. ja 2. luokalle pyrkiviä lajiharrastajia ja hakijoita on riittävästi, ohjelma pyritään käynnistämään jo syyslukukaudelle 2020. Haku ohjelmaan toteutettaisiin toisen asteen yhteishaussa helmi-maaliskuussa.

Ohjelman käynnistäminen edellyttää kuitenkin vähintään kahdeksaa hyväksyttyä hakijaa, ja hyväksymisen edellytyksenä on riittävä yhdistelmä opinto- ja urheilumenestystä sekä pisteitä, jotka mittaavat nuoren urheilijan soveltuvuutta ja asennetta.

Liiton urheiluakatemiatoiminnasta vastaava Heikki Halttunen uskoo, että tämän hetkisen tiedon mukaan määrä olisi täyttymässä, ja näin myös toiminta olisi mahdollista aloittaa, mikäli Kuortane hyväksyy opiskelijat yhteisvalinnassa.

Kiinnostuneita on Halttusen mukaan koko Suomesta, pääkaupunkiseutua ja Turkua myöten.

Aloite amerikkalaisen jalkapallon lajiryhmän käynnistämisestä tuli Halttusen mukaan Kuortaneelta, missä on viime vuosina toteutettu Urheiluopiston historian suurinta investointiohjelmaa. Urheiluopiston strategian uudistus panostaa kasvuun, ja Kuortaneelle onkin rakennettu uutta majoitus- ja harjoitteluhallitilaa esimerkiksi jalkapallon, pesäpallon sekä amerikkalaisen jalkapallon harjoittelun tarpeisiin.

Urheilulukio toimii sisäoppilaitoksen periaatteella, mikä tarkoittaa sitä, että oppilaat asuvat viikot asuntolassa Kuortaneella. Urheilulukiolaiselta edellytetään sekä tavoitteellista harjoittelua että koulutyön hyvää hoitamista.

Halttunen toivoo perustettavasta lajiryhmästä pysyvää.

– Tämä tarjoaa urheilija-pelaajapolulla loistavan mahdollisuuden niille nuorille, jotka haluavat harjoitella ammattimaisesti ja tavoitteellisesti. [...] Tämä voi olla alkupiste esimerkiksi sellaiselle nuorelle urheilijalle, joka haluaa USA:n yliopistomaailmaan, Halttunen kertoo.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat