"Mikä on, ettei tämä voimasana voimasana taaskaan lähde käyntiin?" – Tällaista keskustelua autoharrastajat käyvät somessa

Vielä hengissä. Lujaa laatua Lada-ryhmässä esiteltiin Manse Motorsin maahantuoma uusi Lada-malli Vesta SW Cross. Kare Asp

toimitus

Nykyaika on raivannut tiensä myös taantumuksen lujimpiin linnakkeisiin. Eri automerkkien harrastajien kerhot ovat nykyisin tiiviisti esillä sosiaalisessa mediassa.

Kävimme muutaman päivän ajan seuraamassa eräiden merkkien harrastajien Facebook-ryhmiä. Osa ryhmistä on kaikille avoimia, osaan liittyessä täytyy saada ylläpitäjän hyväksyntä.

Muutaman päivän seuranta osoitti, että ryhmissä keskustellaan hyvinkin erilaisista aiheista.

Osa keskustelua on hyvinkin asiapitoista, osa herjahenkistä ja osa jopa räävitöntä.

Lainaus Ford Club Finlandin sivustolta. Naishenkilö kysyy voimasanoin höystettynä: Mikä on, ettei tämä voimasana voimasana taaskaan lähde käyntiin?

Vastausta saattoi odottaa, ensimmäinen kommentoija suosittelee polttoaineen ostamista tankkiin.

Opastavinta kirjoittelua löytyi niin sanottujen hiipuneiden merkkien ryhmistä.

Esimerkiksi Saabistit-sivustolla käytiin hyvinkin informatiivista keskustelua tiettyjen mallien vikojen korjaamisesta ja ominaisuuksien parantamisesta.

Huomiota herättävää oli se, että kyseiset mallit nimettiin hyvin tarkasti, niinpä kirjoittajakin tietää, mitä eroa on 900 OG ja NG-malleilla.

OG on Old Generation eli vanha sukupolvi, NG on New Generation eli uusi sukupolvi.

Varsinaista toverihenkeä oli havaittavissa Lada-Kerhon ja Lujaa Laatua Lada -ryhmien keskusteluissa.

Ensin mainittu piti yllä hyvää yhteishenkeä kertoen menneistä ja tulevista tapahtumista, mukana myös tietoa merkin uusista käänteistä.

Jälkimmäisessä paneuduttiin juurta jaksaen merkille ominaisiin vikoihin, niiden korjaamiseen ja joskus vaikeaksi koettuun varaosien saantiin.

Tämän hetken suosikkimerkkien ympärillä toimivien keskustelupalstojen yhteyteen on ilmiselvästi tullut mukaan trolleja, jotka yrittävät haastaa omaa suosikkimerkkiään ponnekkaasti puolustavien kirjoittajien mielipiteet.

Eurooppalaismerkkien sivustoilla kehuttiin ylettömästi Kaukoidän autojen ominaisuuksia, ja esimerkiksi japanilaisen merkin ryhmässä mainostettiin eurooppalaisautojen ajo-ominaisuuksia.

Yleispiirteenä kaikkien merkkien keskustelusivustoilla oli se, että virallisten maahantuojien omaa korjaamo- ja varaosaverkostoa pidettiin tehottomana ja etenkin kalliina.

Toki juuri, kun joku manasi ”marmoritiskiltä” hankittujen osien kalleutta, tuli seuraavana virallisten huoltopisteiden toimintaa kehuva kommentti.

– Ei tullut omin voimin kuntoon, mutta kun hain virallisen osan, sain myös hyvät ohjeet.

Esillä eri ryhmissä ovat myös myynnissä olevat käytetyt osat ja osakokonaisuudet. Joissakin ryhmissä pääsee myymään myös omaa autoaan, joissakin tällainen toiminta on kielletty.

Hauskaa oli kertomus siitä, että kyseinen henkilö on matkalla itäisille maille lähipäivinä.

– Onko kenelläkään tarvetta edullisille Ladan osille? Yyveetä peliin!

Sen sijaan autoon tehdyt ”parannukset” eli ulkonäön ja esimerkiksi vanteiden muuttaminen saavat tätä kautta hyvin tietoisuutta osakseen.

Toki etenkin kännykällä katsottaessa kuvat ovat usein aika epäselviä. Mutta kun facea käyttää isolla ruudulla, näyttävät muutokset komeilta. Ainakin jonkun mielestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää