Haluaisitko hiihtää kuin Sami Jauhojärvi tai juosta kuin Lasse Virén? – Alajärvi aloittaa uuden liikuntaneuvonnan, jossa alan huiput antavat vinkkejä

Liikuntakeskus Elixia Tapiolassa on suljettu toistaiseksi koronaviruksen takia. Kuva ei liity tapaukseen. Arkisto/Päivi Tuovinen

toimitus

Alajärven kaupunki on tänä vuonna päättänyt panostaa liikuntapaikkojen rakentamisen sijaan liikuntaneuvontaan.

Alajärvi julkaisee kevään ajan omissa kanavissaan ja kaupungin liikuntapaikoissa digitaalista, videomuotoista liikuntaneuvontaa kaupunkilaisille. Neuvontaa annetaan yli sadan videon verran. Liikuntaneuvonnan lajeihin kuuluvat muun muassa joka kodin kuntotestit ja lihaskuntoliikkeet, rintauinti, maastohiihto ja juoksulenkkeily.

Neuvonnan antajat ovat nimekkäitä omien lajiensa osaajia. Hiihdon neuvontaa alajärveläisille antaa olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, rintauinnin neuvontaa kilpauimari Matti Mattsson ja hyvän joukkuepelin ohjeita mestarivalmentaja Jukka Jalonen Kruununa kakussa Alajärven asukkaita piipahtaa huhtikuussa videoilla neuvomassa lenkkeilyssä Lasse Virén

Tällainen ilmaisen liikuntaneuvonnan kattaus Alajärven kanaviin on mahdollista siten, että palvelun kunnat ovat kukin tuottaneet palveluun oman mestarinsa liikuntaneuvonnan. Esimerkiksi Ylitornio on tuottanut kuntalaispalveluun hiihtoneuvontaa, Riihimäki Jukka Jalosen valmennusosaamista ja Myrskylä Lasse Virenin ja Ari Paunosen juoksuneuvontaa.

Alajärven rooli on olla palvelun kokoajana ja joka kodin kuntotestien ja lihaskuntoliikkeiden tuottajana sekä UKK-testien kuvauspaikkakuntana.

Palvelun videoneuvonta kevääseen 2020 on saatu Elixir TV-tuotannosta. Muun sisällön palveluun tuottaa Alajärven kaupungin Liikunta-Aalto 2020 -hanke.

Alajärven Liikunta-Aalto 2020 -hanke kokoaa yhteen liikunnan- ja hyvinvoinnin eri toimijoita ja palveluita "Team Alajärveä", eli kaikkia kaupungin asukkaita varten. Team Alajärveä sparraa joukko liikunnan- ja hyvinvoinnin asiantuntijoita sekä Aalto-ryhmä. Aalto-ryhmään on valittu neljä tavallista alajärveläistä henkilöä, jotka tavoittelevat elämänsä parasta kesää 2020. He haluavat jakaa tämän matkansa kaikille kiinnostuneille muita motivoiden.

Liikunta-Aalto tarjoaa vuonna 2020 kaikille kaupungin asukkaille digitaalisen valmennuksen lisäksi muun muassa treeniohjelmia, yhteislenkkejä, tapahtumia, testejä sekä Team Alajärven yhteisen harjoituspäiväkirjan.

Alajärven Liikunta-Aalto 2020 -hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Kommentoi