Haluatko hääpäivän, joka on helppo muistaa? – Lakeuden Ristissä järjestetään helmikuussa hääyö

Kuvituskuva arkisto / Ulla Yliherne

toimitus

Lakeuden Ristissä järjestetään torstaina 20. helmikuuta Hääyö-tapahtuma, joka mahdollistaa pariskunnille helpon kirkollisen vihkimisen ilman suuria kustannuksia. Myös hääpäivän päivämäärä on helppo muistaa.

Vihkimiseen tarvitaan vain puoliso, sormukset, avioliiton esteettömyystodistus sekä molempien henkilöllisyystodistukset.

Aika vihkimiseen varataan etukäteen puhelimitse kirkkoherranvirastosta. Varaukset on avioliiton esteettömyyden tutkimista varten tehtävä viimeistään tiistaina 11. helmikuuta.

Hääyö-tapahtuma alkaa Lakeuden Ristissä kello 20 useamman parin yhteisvihkimisellä, sen jälkeen on kello 20.30 alkaen mahdollista aina puolen tunnin välein varata aika yksityistilaisuudelle, puolelta Lakeuden Ristin kappelissa ja tasatunnein Lakeuden Ristin kirkossa. Viimeinen vihkiaika on kello 22.

‒ Hääyössä on vihkipappien lisäksi mukana myös häämusiikista vastaava kanttori. Yksityistilaisuuksien parit voivat etukäteen ilmoittautuessaan neuvotella musiikkitoiveistaan, kertoo kanttori Maria Väinölä seurakunnan tiedotteessa

Lisäksi kirkossa on paikalla valokuvaaja, joka ottaa vihkimisistä yleisiä tunnelmakuvia, jotka vihkiparit voivat halutessaan lunastaa itselleen. Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa hääparille vieraineen täytekakkukahvit Seinäjoen seurakuntakeskuksessa. Vihkipari voi kutsua mukaan tilaisuuteen noin 10‒15 läheistään. Paikalla tilaisuudessa on myös valokuvaaja vihkikuvien ottamista varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää