Haluatko hääpäivän, joka on helppo muistaa? – Lakeuden Ristissä järjestetään helmikuussa hääyö

Kuvituskuva arkisto / Ulla Yliherne

toimitus

Lakeuden Ristissä järjestetään torstaina 20. helmikuuta Hääyö-tapahtuma, joka mahdollistaa pariskunnille helpon kirkollisen vihkimisen ilman suuria kustannuksia. Myös hääpäivän päivämäärä on helppo muistaa.

Vihkimiseen tarvitaan vain puoliso, sormukset, avioliiton esteettömyystodistus sekä molempien henkilöllisyystodistukset.

Aika vihkimiseen varataan etukäteen puhelimitse kirkkoherranvirastosta. Varaukset on avioliiton esteettömyyden tutkimista varten tehtävä viimeistään tiistaina 11. helmikuuta.

Hääyö-tapahtuma alkaa Lakeuden Ristissä kello 20 useamman parin yhteisvihkimisellä, sen jälkeen on kello 20.30 alkaen mahdollista aina puolen tunnin välein varata aika yksityistilaisuudelle, puolelta Lakeuden Ristin kappelissa ja tasatunnein Lakeuden Ristin kirkossa. Viimeinen vihkiaika on kello 22.

‒ Hääyössä on vihkipappien lisäksi mukana myös häämusiikista vastaava kanttori. Yksityistilaisuuksien parit voivat etukäteen ilmoittautuessaan neuvotella musiikkitoiveistaan, kertoo kanttori Maria Väinölä seurakunnan tiedotteessa

Lisäksi kirkossa on paikalla valokuvaaja, joka ottaa vihkimisistä yleisiä tunnelmakuvia, jotka vihkiparit voivat halutessaan lunastaa itselleen. Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa hääparille vieraineen täytekakkukahvit Seinäjoen seurakuntakeskuksessa. Vihkipari voi kutsua mukaan tilaisuuteen noin 10‒15 läheistään. Paikalla tilaisuudessa on myös valokuvaaja vihkikuvien ottamista varten.

Kommentoi